ZGJEDHJET MARRIN FUND, KËSHILLIN E SHQIPTARËVE E MERR SUBJEKTI I SHQIPRIM MUSLIUT

Shkruan: N. Stevanoviq
Bujanoc, 8. maj 2023. Në Kuvendin e elektorëve për zgjedhjen e anëtarëve të Këshillit kombëtar shqiptarë (KKSH), i mbajtur të dielën në Pallatin e sporteve “Rinia” në Bujanoc, më së shumti vota mori lista e përbashkët e katër subjekteve politike – Partia për Veprim Demokratik (PVD), Lëvizja për Progres Demokratik (LDP), Partia Demokratike (PD) dhe Partia Demokratike e Shqiptarëve (PDSH). Këto parti do të kenë 10 nga 15 anëtarët e mundshëm të Këshillit, ndërsa kryetar i ri do të jetë Nevzad Lutfiu nga LPD.
Përpara zgjedhjeve, liderët e katër partive nënshkruan një marrëveshje për bashkëmenaxhimin e këshillit, që do të thotë se mandati katërvjeçar i presidentit do të ndahet mes LPD-së dhe PVD-së. Këshilli në dy vitet e ardhshme do të drejtohet nga Lutfia nga LPD-ja, pas së cilës posti drejtues do t’i kalojë një kandidati të PVD-së.
“Kandidati ynë Nevzad Lutfiu do të jetë presidenti i ri i NSA-së. Ne do të vazhdojmë luftën politike për ringjalljen e këshillit në përputhje me vizionin e presidentit historik Jonuz Musliu”, deklaroi pas zgjedhjeve kreu i LPD-së, Shqiprim Musliu.
Kjo i dha fund një sage shtatë-mujore rreth zgjedhjeve për drejtues të KKSH-së dhe dështimit të të njëjtave parti për të rënë dakord për një shumicë pas zgjedhjeve të parakohshme nëntorin e kaluar, ql solli deri te zgjedhjet përmes elektorëve që u mbajtën të dielën.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *