fbpx

MUSTAFA: NUK JAM PJESË E KËSHILLIT TË SHQIPTARËVE, EDHE PSE KAM FITUAR NË ZGJEDHJE

Shkruan: N. Stevanoviq

Bujanoc, 9. maj 2023. Ish-kryetari i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve (KKSh), Ragmi Mustafa nga Partia për Veprim Demokratik (PDD), nuk ka qenë bartës i listës fituese të zgjedhjeve elektore, ai nuk do të jetë anëtar i KKSh-së në këtë mandat katërvjeçar dhe as nuk do të mbajë ndonjë detyrë. Mustafa thotë se ka pranuar të japë dorëheqjen, edhe pse ka fituar dy zgjedhje të drejtpërdrejta.

– Unë nuk jam kandidat për asnjë post në përbërjen e re të Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve, pavarësisht se lista për të cilën kandidova në dy cikle zgjedhore mori mbështetjen më të madhe nga shqiptarët. Fakti që fituam në zgjedhje të drejtpërdrejta nuk u respektua nga përfaqësuesit e listave të tjera, duke mos respektuar vullnetin e popullit – tha Mustafa.

ZGJEDHJET MARRIN FUND, KËSHILLIN E SHQIPTARËVE E MERR SUBJEKTI I SHQIPRIM MUSLIUT

Bujanovaçke ka shkruar të hënën se kryetari i i ri i KKSh-së do të jetë Nevzad Lutfiu nga Lëvizja për Progres Demokratik (LDP), pasi PVD e Mustafit dhe LDP e Shqirpim Musliut arritën marrëveshje për ndarjen e mandatit presidencial.

MUSLIU MEGJITHATË E MERR POZITËN E KRYETARIT NË KËSHILLIN KOMBËTAR SHQIPTAR, NEVZAD LUTFIU KRYETARI I KOMPROMISIT

Mustafa thotë se tërheqja e tij nuk është dobësi, por respekt për vullnetin e popullit dhe se do të vazhdojë të vendosë interesin e përgjithshëm mbi atë personal.

– Shqiptarët votuan në zgjedhje që Këshilli Kombëtar të mos mbyllej, që ishte një mundësi reale – tha Mustafa, duke renditur më pas të gjitha sukseset që Këshilli ka arritur nën udhëheqjen e tij.

Ai ka uruar anëtarët e rinj të KKSh-së, ndërsa kryetarit të ardhshëm Nevzad Lutfiu i ka uruar suksese në detyrën e re.

– Suksesi i tyre do të jetë suksesi i shqiptarëve. Vazhdojmë së bashku. Për më shumë Shqipëri dhe Kosovë në Luginë – përfundoi Mustafa.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *