fbpx

KOMUNA BIE VENDIM PËR SHPALLJEN E KONKURSIT PËR MEDIAT, POR KONKURSI NUK ËSHTË SHPALLUR

Shkruan: N. Stevanoviq
Bujanoc, 11 maj 2023. Këshilli Komunal i Komunës së Bujanocit më 28 prill, mori vendim për shpalljen e konkursit për bashkëfinancim të projekteve të mediave në vitin 2023, por teksti i konkursit ende nuk është publikuar në web faqen e komunës.
5.5 milionë dinarë janë ndarë për media në buxhetin e këtij viti, sipas vendimit të 28 prillit, të publikuar në faqen e Komunës dy ditë më parë. Përndryshe, kjo shumë është për 500.000 dinarë më pak se vitin e kaluar.
Vitin e kaluar hapja e konkursit u vonua deri në shtator ndërkaq vendimi se cila media do t’i marrë paratë u prit deri në dhjetor.
Siç shkruhej në konkurs në atë kohë, anëtarët e komisionit që do të vlerësojë projektet do të jenë ekspertë të pavarur ose punonjës të medias, të cilët nuk duhet të jenë në konflikt interesi apo të ushtrojnë funksion publik.
Bujanovaçke vitin e kaluar nuk ka aplikuar për para nga buxheti komunal dhe se si komisioni i ka ndarë 6 milionë mund ta shihni në tekstin e mëposhtëm.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *