fbpx

PROKURORIA INICON HETIM RRETH NDARJES SË 1.2 MILIONË EUROVE PËRMES KËSHILLIT KOMBËTAR

Bujanoc, 17. maj 2023. Prokuroria Speciale në Prishtinë ka nisur hetimet për shkak të keqpërdorimit të dyshuar të 1.2 milionë eurove, që Qeveria e Kosovës ka ndarë për Bujanocin, Preshevën dhe Medvegjën të cilat janë shpërndarë përmes Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve (KKSh). Kallëzimin penal e ka parashtruar kryetari i komunës së Preshevës Shqiprim Arifi, në muajin shkurt

Zyra për Marrëdhënie me Publikun e Prokurorisë Speciale ka konfirmuar për portalin kosovar Insajderi se hetimet kanë filluar, por se janë ende në fazën fillestare.

“Prokuroria Speciale pas shqyrtimit të kallëzimit penal ka autorizuar menjëherë policinë e Kosovës që të ndërmarrë veprime hetimore me qëllim të mbledhjes së informacioneve për verifikimin e pretendimeve të bëra në kallëzim penal. Duke qenë se rasti është në fazën e hetimeve, nuk mund të japim më shumë informacion për momentin”, njoftoi prokuroria.

Në dhjetor të vitit të kaluar, qeveria e Kosovës i ka transferuar 1.2 milionë euro Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve.
Pas konkursit për organizata joqeveritare dhe shoqata të tjera, Alternativa për Ndryshim e Shqiprim Arifit akuzoi presidentin e atëhershëm të KKSh-së, Ragmi Mustafa, deputetin Shaip Kamberi dhe Ardita Sinani, ish-kryetaren e Preshevës, e tani këshilltare e kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti, për keqpërdorim të parave dhe korrupsion, përkatësisht se këto para ishin ndarë për njerëzit e afërt me ta dhe Partinë për Veprim Demokratik (PVD).
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *