KRYETARI I KKSH-së: SHQIPTARËT JANË PJESË E INSTITUCIONEVE NË SERBI, EDHE PSE JANË TË DISKRIMINUAR

Bujanoc, 31. maj 2023. Kryetari i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve (KKSH) Nevzad Lutfiu thotë se shqiptarët në Bujanoc, Preshevë dhe Medvegjë janë pjesë e institucioneve të ndërtuara nga shteti dhe se asnjëherë nuk do të bllokojnë përpjekjet për ndryshime pozitive. “Edhe pse Lugina e Preshevës ndihet plotësisht e refuzuar nga Serbia”, thotë kreu i NSA-së.
Ai ka folur për ngjarjet në komunat serbe në veri të Kosovës, duke thënë se përkeqësimin e situatës po e përcjell me shqetësim të thellë.
Sipas tij, një situatë e tillë bën që shqiptarët në Luginën e Preshevës, siç e quan ai rajonin e jugut të Serbisë, të ndihen edhe më keq për shkak të qasjes diskriminuese dhe shtypëse të Serbisë, ndërsa bashkësia ndërkombëtare nuk është aq serioze për të ofruar një perspektivë të qëndrueshme për komunitetin pakicë shqiptar.
“Lugina e Preshevës ndihet plotësisht e refuzuar nga Serbia. Megjithatë, qytetarët e Luginës janë pjesë e institucioneve të ndërtuara nga ky vend dhe në asnjë rrethanë nuk do të bllokojnë përpjekjet për ndryshime pozitive. Tragjedia është se nuk ka tentativa të tilla dhe Lugina është ende zona më e diskriminuar, jo vetëm në Evropë”, thekson Lutfiu.
Kërkesa e shqiptarëve, thekson ai, është që të jenë pjesë e zgjidhjeve të përhershme, duke respektuar të drejtat legjitime të të gjitha pakicave, pa dallim kombësie.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *