NË SHKOLLËN E MESME “SVETI SAVA” JANË EDHE 49 VENDE TË LIRA NË PESË PROFILE ARSIMORE

Shkruan: I. Jovanoviq
Bujanoc, 3. korrik 2023. Plotësimi i listës së dëshirave për raundin e dytë të regjistrimIT në Shkollën e Mesme “Sveti Sava” filloi sot dhe do të zgjasë deri në orën 15:00, ndërsa publikimi i radhitjes përfundimtare pas raundit të dytë është nesër më 4 korrik. Janë 49 vende të lira, nga të cilat 18 për teknik turizmi, 17 për teknik ekonomik, 9 për kamarier, 2 për kuzhinier dhe 3 për infermiere-edukator.

Plotësimi dhe dorëzimi i listës së dëshirave për raundin e dytë mund të dorëzohet në mënyrë elektronike përmes ueb faqes

Shkolla ime e mesme (Moja srednja skola) ose direkt në vetë shkollën “Sveti Sava”, gjegjësisht në objektin e Fakultetit Ekonomik në Bujanoc.

Dorëzimi i aplikimit për regjistrim pas raundit të dytë është më 5 korrik.

Njëkohësisht, sot filloi dhe do të vazhdojë deri nesër në orën 15:00 dorëzimi i aplikimeve për regjistrimin e nxënësve që aplikuan në raundin e parë dhe të cilët u caktuan në disa nga drejtimet në SH.M. “Sveti Sava”.
Për momentin jemi të kënaqur me regjistrimin e nxënësve, por shpresojmë që në raundin e dytë t’i plotësojmë edhe 49 vendet e lira – tha për Bujanovaçke, Svetllana Manasijeviq – drejtoreshë e shkollës së mesme “Sveti Sava” në Bujanoc.

Ajo që Manasijeviq e veçon si përparësi është se nxënësve nga territori i komunës së Bujanocit u është paguar transporti në vlerë prej 50 për qind të çmimit të totalit të biletës mujore, për të cilin paratë janë ndarë nga Trupi Koordinues.

Drejtimi i teknikut të turizmit aktualisht ka më shumë vende të lira (18). Gjatë shkollimit katërvjeçar, nxënësit fitojnë njohuri për të punuar në agjenci udhëtimesh, hotele dhe objekte të tjera hotelierike dhe turistike.

Ky drejtim është perfekt për ata që pëlqejnë të takojnë kultura të tjera dhe njerëz të ndryshëm, si dhe për ata që nuk e pëlqejnë punën në zyrë, por duan të bëjnë diçka dinamike, të re dhe të ndryshme”, thuhet në përshkrimin e këtij profili arsimor.

Në drejtimit të teknikut ekonomik, ku janë 17 vende të lira, nxënësit trajnohen për menaxhimin e administratës, komunikimin me klientët dhe kolegët, kryerjen e punës së kontabilitetit, bankës dhe sigurimit.
Ka ende 11 vende të lira në kursin e kombinuar kuzhinier-kamerier. Nxënësit në këtë kurs fitojnë aftësi praktike në objektet hotelierike, punojnë në kuzhinë dhe sallën e shërbimit dhe marrin pjesë në gara të shumta në gastronomi dhe shërbim.
Detyra e infermier-edukatorit ka më pak vende të lira për raundin e dytë të regjistrimit (3), dhe në këtë drejtim, nxënësit trajnohen për të punuar me fëmijët deri në 3 vjeç në institucionet parashkollore për detyrat e kujdesit dhe edukimit të fëmijëve. Pjesa praktike e mësimit zhvillohet në Shtëpinë e shëndetit në Bujanoc, në Repartin e Pediatrisë në Vranjë, në institucionet parashkollore në Bujanoc dhe Vranjë, si dhe në hapësirat e vetë shkollës.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *