fbpx

MUSTAFI (PVD): PPS (SNS) PO IMPONON PUSHTET PARALEL NË BUJANOC DHE PRESHEVË

Shkruan: N. Stevanoviq
Bujanoc, 30. qershor 2023. Ragmi Mustafi, zyrtar i Partisë për Veprim Demokratik (PVD), e cila është pjesë e koalicionit qeverisës në komunën e Bujanocit, thotë se emërimi i progresistit lokal Nenad Mitroviq si drejtor i Shërbimit të Trupit Koordinues duket si themelimi i një qeverisje paralele në Bujanoc dhe Preshevë – komuna të drejtuara nga shqiptarët.
Në një deklaratë me shkrim, Mustafi thekson se kjo që po ndodh tani me Trupin Koordinues për jugun e Serbisë duket se SNS synon ta bëjë të pakuptimtë ekzistencën e këtij institucioni, sepse siç thotë ai, kërkesat legjitime që përmban Plani 7 pikësh për integrimin e shumicës së popullit npopullit shumicë të Luginës së Preshevës, apo të çdo të treti qytetar të rrethit të Pçinjës, injorim ky që në të kaluarën e afërt prodhoi edhe konflikt të armatosur
“Të krijohet përshtypja se komunave të udhëhequra nga shqiptarët po u imponohet një qeverisje paralele, sepse edhe zoti Mitroviq ishte në garë për pushtet lokal dhe mendoj se do të marrë pjesë sërish në zgjedhjet lokale dhe parlamentare”, thekson Mustafi.
Siç thotë ai, duket se po vijnë kohë të ndryshme që kërkojnë një qasje tjetër dhe se shqiptarët do të përdorin një strategji tjetër në luftën dhe rezistencën politike. Ai nuk specifikoi se cila mund të jetë ajo strategji.
Ndryshe nga Mustafi, lideri lokal i partisë opozitare Alternativa për ndryshim në Bujanoc, Arbër Pajaziti, e ka mirëpritur emërimin e Mitrovicqit si drejtor i Shërbimit të TK-së, për të cilin Bujanovaçke ka shkruar më herët gjatë ditës së sotme.
Mustafi ka theksuar se ka respekt të madh për Mitroviqn, siç thotë ai, për shkak të mandatit të tij të gjatë si deputet.
– Unë e respektoj këtë, sepse ai ka përvojë që nuk e ka askush në zonën tonë – shtoi Mustafi.
Sipas fjalëve të tij, duhet të dëgjojmë reagimet e kryetarëve të komunave të Preshevës dhe Bujanocit, Shqiprim Arifi dhe Nagip Arifi, të cilët janë edhe nënkryetarë të TK-së. Para emërimit të Mitroviqit si drejtor i TK-së, më 8 qershor, Qeveria e Serbisë emëroi për kryetar të këtij institucioni përparimtarin Aleksandar Martinoviq.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *