BIBLIOTEKA E BUJANOCIT PASUROHET ME 760 LIBRA TË RINJË

Shkruan: I. Jovanoviq
Bujanoc, 13. shtator 2023. Biblioteka “14. Nëntori” në Bujanoc është më e pasur me 760 tituj për fëmijë dhe të rritur. Vlera e librave që biblioteka i ka marrë dhuratë nga Ministria e kulturës e Republikës së Serbisë është 577.579 dinarë.
– Çdo vit marrim libra falas nga Ministria e kulturës. Këtë vit kemi marrë 760 libra, me numrin më të madh të titujve për fëmijët e moshës parashkollore dhe fëmijët nga klasa e parë deri në klasën e katërt – thotë për Bujanovaçke bibliotekistja e diplomuar Ivana Tashkoviq.
Në bibliotekën e Bujanocit fëmijët mund të gjejnë, ndër të tjera, titujt e Jasminka Petroviqit “Thuaj tezes mirëdita “, “Vetëm për veshët e tu” dhe “Vera kur mësova të fluturoj”. Në ofertë janë edhe veprat e Vesna Aleksiqit “Nëse rastësisht nuk më beson” dhe “Vera e maceve të gjata”, si dhe veprat e Ivana Neshiqit “Monedha e fatit” dhe “Sekreti i gjuhës së pakëndshme”.
Përveç kësaj, në mesin e titujve të rinj ka shumë libra me figura, atlase për fëmijë, përralla, anekdota dhe tregime.
– E kemi plotësuar edhe materialin për lexim për fëmijë, kështu që tani i kemi të gjithë titujt e materialit për lexim për nxënësit nga klasa e parë deri në klasën e tetë – shpjegon Tashkoviq.
Sa i përket ofrimit të librave për të rritur, biblioteka e Bujanocit ka tituj të rinj edhe për ta. Karen Dion, Nora Roberts, Nita Prose, Vanessa Montford, Stephanie Robel dhe Maggie Stivwater janë vetëm disa nga autorët, titujt e të cilëve zbukurojnë raftet e bibliotekës.
Numri i vizitave në bibliotekë u rrit me fillimin e vitit shkollor, gjë që pritej.
– Fëmijët janë kthyer nga pushimet, shkolla ka filluar dhe është normale që ata të lexojnë më shumë dhe të vizitojnë bibliotekën – thotë Tashkoviq.
Për të ardhmen e çdo vendi, thotë ai, është e rëndësishme dashuria për leximin dhe dijen.
– Po të mos ishte fjala e shkruar, të mos ishte libri, do të privoheshim nga shikimi në të kaluarën, në shpirtin e dikujt, në jetën e dikujt dhe t’i aktualizonim personazhet tashmë të vdekura – thotë Tashkoviq në fundi tëi bisedës.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *