OPOZITA AKUZON PROGRESISTËT PËR BLERJE VOTASH NË LLOPARDINCË, KËTA PËRGJIGJEN SE VETËM PO U NDIHMOJNË QYTETARËVE

Shkruan: N. Stevanoviq
Bujanoc, 20. maj 2024. Në fushatën për zgjedhjet lokale, progresistët e Bujanocit të dielën kanë shpërndarë pako për banorët e fshatit Llopardincë. Opozita thotë se ky është një shembull i blerjes klasike të votave. Kreu i progresistëve të Bujanocit, Nenad Mitroviq, e mohon këtë dhe pohon se bëhet fjalë për ndihmë për familjet në nevojë sociale. Ai e pyet Goran Kostiq Mekicën, nga lista “Ndrysho tani, për fshatin tonë, për qytetin tonë”, në çfarë cilësie dhe për llogari të kujt shpërndan ushqime nga Kryqi i Kuq për banorët e Lopardincës.
Sipas tij, nuk ka asgjë të diskutueshme që në mesin e fushatës ndihmohen shtresat vulnerabël, pasi siç thotë ai, “ata i ndihmojnë qytetarët edhe kur nuk ka zgjedhje, kështu ka ndodhur edhe tani”.
Se përparimtarët shpërndanë lopardoncasve pako me përmbajtje të panjohur, shihet në postimin e Mitroviqit në Facebook. Ai në fakt ka shpërndarë një postim në faqen e këshillit lokal të SNS-së në Bujanoc, në të cilin përveç fotografive thuhet se pako janë shpërndarë në një aksion të përbashkët të Këshillit lokal të SNS-së dhe Këshillit për Çështje për çështje sociale të qytetit të Vranjës.
Në pako është edhe fletushka “Aleksandar Vuçiq – Bujanoci nesër” me numrin 3 të rrethuar, nën të cilin në fletëvotim do të jetë lista e koalicionit rreth SNS-së në zgjedhjet e ardhshme në Bujanoc.
Mitroviq thotë se pako kanë marrë vetëm personat me gjendje të rrezikuar sociale. Ai nuk e di se çfarë ka në pako dhe sa është vlera e tyre dhe kur pyetëm nëse e ka financuar partia, përgjigja ishte negative – Jo.
Vetë ai ka konfirmuar se disa qytetarë kanë marrë edhe para.
– Nuk shoh se çfarë është e diskutueshme për të ndihmuar njerëzit që kanë nevojë për ndihmë, ne e bëjmë atë gjatë gjithë kohës, si individë, nuk ka lidhje me partinë. Një banor u ankua se nuk kishte 3600 dinarë për ta dërguar fëmijën e tij në një ekskursion, gjë që është e trishtueshme, si mund të qëndroni i shurdhër dhe i verbër ndaj një situate të tillë, ashtu që ata nxorën 4000 dinarë dhe ia dhanë një burri që ta dërgonte fëmijën e tij në ekskursion. Ky veprim nuk është blerje e votave – thotë Mitroviq.
Kryetari i Bashkësisë Lokale Llopardincë, Goran Kostiq Mekica, i cili është edhe kandidat për këshilltar i koalicionit opozitar “Ndryshime tani, për fshatin tonë, për qytetin tonë”, pohon se është blerje votash.
Ai pohon se pakot nga progresistët nuk i kanë marrë Llopardinasit në nevojë sociale, por të pavendosurit.
– Po kërkojnë vota në këmbim, kjo është e qartë, çfarë ndihme për të varfërit ne në fshat kur ne e dimë se kush është i varfër e kush jo. Kam dëgjuar se kanë shpërndarë edhe para, mendoj se 4000 dinarë, kurse pakot janë rreth 5-6000 dinarë vlerë – thotë Kostiq.
Ai po ashtu ka theksuar se drejtuesit e SHF “Branko Radiçeviq” nuk kanë lejuar që koalicioni të cilit i takon të mbajë takim në paralelen e ndarë të shkollës në Lopardincë, ndërsa dyert e shkollës janë të hapura për tubimin e përparimtarëve.
Përndryshe, drejtoresha Drejtoresha e shkollës Gordana Zllatkoviq është në listën zgjedhore të koalicionit rreth SNS.
– Sa për akuzat progresive se unë transportoj ushqime nga Kuzhina Kombëtare e Kryqit të Kuq për banorët e Llopardincës, kjo është e vërtetë. Sa herë që kam mundësi, me shpenzimet e mia transportoj ushqime për fshatarët e mi, që të mos shpenzojnë para për transport. E bëj këtë sa herë që jam në qytet dhe kur mundem, që të mos vijnë. Këta nuk janë votuesit e mi, përkundrazi shumica e tyre janë nga SNS. Të gjitha janë në evidencën e Kryqit të Kuq – thekson Kostiq.


TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *