MINISTRI KOSOVAR: NË VEND SE TË JETË UNIFIKUES, KURTI KA GABUAR ME PËRKRAHJEN E VETËM TË NJË PARTIE NË BUJANOC DHE PRESHEVË

Bujanoc, Prishtinë, 5. qershor 2024. (Foto ilustrim nga Bujanovaçke) – Ministri i Infrastrukturës dhe Planifikimit Hapësinor i Kosovës, Liburn Aliu, kritikoi vendimin e kryeministrit Albin Kurti për të mbështetur vetëm një listë që mbledh shqiptarët lokal në zgjedhjet në Bujanoc dhe Preshevë. Siç tha ai, vendimi ishte i gabuar.
Siç ka thënë ai, në këtë rast nuk mund të jetë asnjanës sepse ai vetë është me origjinë nga Presheva.
“Nuk mund të jem neutral në këtë moment sepse jam me origjinë nga Presheva. Me gjithë simpatitë e mia personale, mendoj se ky ishte një veprim i gabuar”, tha ministri në RTK.
Ai ka shtuar se Kurti është i obliguar që të bashkojë të gjitha partitë shqiptare, në vend që të marrë pjesë në tubimin parazgjedhor të një partie të mbajtur në Fakultetin Juridik në Prishtinë.
“Ky ishte një gabim që duhet korrigjuar sa më parë”, theksoi ai.
Kujtojmë se Kurti para zgjedhjeve ka përkrahur hapur Partinë për Veprim Demokratik (PVD), si dhe kandidatët e saj për president Ardita Sinani dhe Ragmi Mustafi. Ndër partitë shqiptare, vetëm Fronti për Ndryshim, i cili fitoi zgjedhjet e Bujanocit, protestoi publikisht kundër vendimit të Kurtit.
Kjo mbështetje solli rezultate në Preshevë, ku PVD-ja fitoi bindshëm më 2 qershor, ndërsa partia përjetoi debakli elektoral në Bujanoc, duke fituar 5 mandate me 2038 vota. Zgjedhjet në Bujanoc do të përsëriten në dy vendvotime në qytet si dhe në Muhoc.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *