KOMUNALIA PAISET ME KAMION TË RI PËR KANALIZIMET

Shkruan: N. Stevanoviq
Bujanoc, 12. qershor 2024. Në Bujanoc sot ka mbërritur një kamion i ri për shpërthimin e tubave të zënë të ujërave të zeza, i ashtuquajturi Voma, për të cilin Ndërmarrja Publike Komunalia ka paguar rreth 170 mijë euro. Paratë në fakt janë siguruar nga Komuna përmes Programit të Veçantë për financimin e ndërmarrjes komunale. Blerja e kamionit bëhet në kohën kur punonjësitë e Komunalisë po paguhen me vonesë dhe kompania ndodhet në një gjendje katastrofike financiare.
“Nga sot Komunalia është më e pasur për një kamion të ri, me të cilin do t’u ofrojmë qytetarëve shërbime edhe më të mira. Vlera e kamionit është 20 milionë dinarë, ndërsa mjetet janë ndarë nga buxheti i komunës përmes Programit të posaçëm për vitin 2024”, thuhet në Komunë.
Prokurimi i kamionit të ujërave të zeza “Voma” përfundoi në mesin e muajit mars. Fillimisht, një shumë pak më e vogël ishte planifikuar për blerje.
Kamioni është blerë nga firma Resor nga Gaxhin Hani.
Ndërmarrja e shërbimeve komunale tashmë ka një kamion të ngjashëm, por automjeti prishej më shpesh sesa përdorej, pasi për këtë u bindën më shumë se një herë qytetarët në rrugët e të cilëve u derdhën ujërat e zeza dhe autoritetet nuk mund të bënin asgjë.
Kamioni 170 mijë euro mbërrin në të njëjtën kohë me mungesën sezonale të ujit në fshatrat e Bujanocit.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *