METEOALARMI I KUQ, PARALAJMËRIM PËR BUJANOCIN

Bujanoc, 12. qershor 2024. (Foto nga arkivi) – Departamenti për Situata Emergjente ka arritur paralajmërimi në Shtabin për Situata Emergjente në Bujanoc, si dhe në vendet tjera në rajonin e Pçinjit, për shkak të motit të parashikuar për të mërkurën dhe të enjten. Urdhërohen masa parandaluese dhe operacionale.
“Pritet mot shumë i paqëndrueshëm me rrebeshe shiu më intensive shoqëruar me bubullima, erëra të forta dhe të stuhishme në zonën e reshjeve dhe dukuri lokale breshëri, ku ERHM thekson se vendndodhja e saktë e krijimit, lëvizjes dhe fuqisë së vetë fatkeqësive është e vështirë të përcaktohet. paraprakisht”, thuhet në paralajmërim.
Të mërkurën, një paralajmërim i kuq (më i lartë) është lëshuar për rrethet administrative Bor dhe Zajeçar, dhe një paralajmërim portokalli është lëshuar për qytetin e Beogradit, si dhe për qarqet administrative të Sremit, Kollubarës, Maçvës, Shumadisë, Pomoravles, Podunavles, Braniçevskit, Rasinës, Nishavës, Toplicës, Pirotiti, Jabllancës, Pçinjës, Zllatiborit, Moravicës dhe Rashkës.
Të enjten, alarmi i kuq i motit vlen në zonën e Borit, Zajeçarit, Rasinit. Qarqet administrative Nishavës, Toplicls, Pirotit, Jabllanicës dhe Pçinjës, ndërsa një paralajmërim portokalli është lëshuar për rrethet administrative Shumadisë, Pomoravles, Podunavles, Braniçevës, Zllatiborit, Moravicës dhe Rashkës.
“Këto janë dukuri të rrezikshme dhe shumë të rrezikshme të motit, të cilat janë të një intensiteti të tillë që mund të shkaktojnë dëme të mëdha materiale dhe të jenë shumë të rrezikshme për sigurinë e njerëzve dhe kafshëve. Duhet të jeni shumë të kujdesshëm, të vetëdijshëm për rreziqet dhe të informoheni rregullisht për detajet e kushteve të pritshme meteorologjike. Mund të pritet të shkaktojë përmbytje të shpejta, vështirësi serioze në zonat urbane (veçanërisht probleme me kanalizimet e shiut dhe kolektorët e shiut), probleme të trafikut dhe transportit, shfaqje të mundshme të rrëshqitjeve dhe rënieve të dheut, shtyrje të aktiviteteve bujqësore tashmë të planifikuara si dhe rrezik nga rrufeja, të cilat mund të sjellin probleme në funksionimin e të gjitha pajisjeve që përdorin energjinë elektrike, rrezikun e ndezjes së zjarrit, probleme në telekomunikacion. Është e mundur dëmtimi i pronës dhe lëndimi i njerëzve”, thuhet në paralajmërim.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *