BUJANOVAÇKE U URON KURBAN BAJRAMIN LEXUESVE TË SAJ DHE GJITHË BASHKËQYTETARËVE QË E SHËNOJNË KËTË DITË

Bujanoc, 16. qershor 2024. Myslimanët në Bujanoc, por edhe ata në mbarë botën, sot festojnë Kurban Bajramin ose Bajramin e haxhit, festën e sakrificës që bie në ditën e dhjetë të muajit të fundit të kalendarit hënor islam, dy muaj e dhjetë ditë pas Ramazanit dhe festohet për katër ditë.
krahas Fitër Bajramit, është festa më e madhe në Islam. Karakterizohet nga flijimi i kurbanit, zakonisht dash ose dele, shpërndarja e mishit për të varfërit, miqtë dhe fqinjët, si dhe pelegrinazhi në Mekë.
Bujanovaçke i uron të gjithë lexuesit dhe bashkëqytetarët e tyre që e shënojnë këtë festë.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *