DR STOJANOVIQ MEÇE I PËRGJIGJET MITROVIQIT: MOS I NDANI DHE SHANTAZHONI QYTETARËT

Bujanoc, 17. qershor 2024. Është e turpshme që Nenad Mitroviq, si ushtrues detyre i shefit të Shërbimit të Trupit Koordinues, përkatësisht përfaqësues i një institucioni shtetëror, i ndan qytetarët sipas linjave partiake në vend që të jetë dikush që do t’i bashkojë ata. Ne nuk jemi as për Gjilasin, as për askënd, vetëm duam të përmirësojmë jetën e të gjithë qytetarëve të Bujanocit, jo vetëm atyre që votuan listën tonë.
Kështu reagon dr. Dejan Stojanoviq Meçe ndaj mesazhit të Nenad Mitroviqit të publikuar në portalin tonë, ku u bën thirrje qytetarëve që të premten në dy vendvotime të votojnë listën e SNS “Aleksandar Vuçiq-Bujanoci nesër” në zgjedhje të përsëritura në dy vendvotime, pasi siç udhëheqësi përparimtar lokal deklaroi, “vota për GQ është një huqje “.
– Pushteti lokal nuk varet nga votimet e përsëritura në dy vendvotime të premten dhe këtë e dinë mirë edhe zoti Mitroviq dhe të gjithë në partinë e tij. Përkundrazi, kjo është më shumë një arsyetim para zyrës qendrore për shkak të rezultateve të këqija të zgjedhjeve, kështu që tani po përpiqen në çdo mënyrë të arrijnë tek votuesit dhe ndoshta të fitojnë një vend tjetër në Kuvend. Ne asnjëherë nuk jemi lavdëruar duke sulmuar palët kundërshtare, kjo nuk është mënyra jonë dhe kemi fituar besimin e qytetarëve dhe do të mundohemi të realizojmë gjithçka që kemi premtuar, nëse do të jemi pjesë e pushtetit lokal, tha Dr. Stojanoviq.
Siç thotë për Bujanovaçke, Mitroviqi po përpiqet të zbusë humbjen e mbi 3500 votave në krahasim me zgjedhjet e vitit 2020.
– Z. Mitroviq tani po mundohet ta zbusë humbjen e votave, sepse nuk është pak të humbasësh besimin e më shumë se 3500 qytetarëve. Ai është i frustruar edhe nga fakti se koalicioni rreth SNS humbi në qytet pikërisht me ne, kështu që tani po mundohet të ndryshojë vullnetin e qytetarëve, pra t’i shantazhojë disi me projekte shtetërore – thotë bartësi i listë së këtij GQ.
“Thirrja e liderit të progresistëve” siç thotë ai është legjitime, por thirrja e qytetarëve për të votuar SNS për të vazhduar me projektet është absurd total.
– A do të thotë kjo se nëse qytetarët nuk i votojnë, nuk do të ndërtojnë një impiant për trajtimin e ujërave të zeza apo nuk do të zgjidhin problemin e deponis së qytetit? A nuk është, pra, ndërtimi i impiantit dhe zgjidhja e problemit të deponisë në interes të të gjithë qytetarëve, pavarësisht përkatësisë fetare, kombëtare apo politike – thotë doktori.
Pyetja e vërtetë, sipas tij, është se çfarë ka bërë SNS për Bujanocin në 4 vitet e fundit apo në 12 vitet që kanë qenë në pushtetin republikan.
– Në Bujanoc nuk është ndërtuar asnjë fabrikë, nuk është sjellë asnjë investitor. Pakënaqësia e qytetarëve është e dukshme dhe askush nuk duhet të thotë se vota për GQ-në tonë apo për ndonjë parti tjetër është votë e humbur. Ne nuk jemi të Gjillasit apo Marinikës, ne jemi të tanët, jemi pjesë e popullit tonë këtu dhe na intereson të bëjmë më të mirën që mundemi në interes të qytetarëve tanë, thekson dr. Stojanoviq.
Mitroviq thekson se vetëm ata kanë mbështetjen e Qeverisë së Republikës së Serbisë, kështu që doktori pyet nëse qeveria i drejton mjetet vetëm në zonat ku SNS është në pushtet.
– A nuk duhet të bashkëpunojë qeveria e Serbisë me të gjithë ata që e përbëjnë pushtetin lokal – pyet ai.

Kujtojmë se më 2 qershor grupi i qytetarëve të Dr. Stojanoviqit mori më së shumti vota në vendvotimin 47 – 256 nga 550 që ishin në kuti, ndërsa në Zhbevc fitoi koalicioni rreth SNS, i cili mori mbështetjen e 127. nga 252 banorët e këtij fshati që dolën në zgjedhje.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *