MEKICA: OPOZITA KA FITUAR NË LLOPARDINCËN TIME, SNS-në E SHPËTUAN JABLLANICA, TREJAKU, SPANCEÇVCI, SEBRATI DHE BËRNJARA

Shkruan: I. Jovanoviq
Bujanoc, 18. qershor 2024. “Pas më shumë se 30 vitesh, SNS dhe SPS humbën zgjedhjet në Llopardincë për herë të parë, sepse morën 156 vota, ndërsa opozita mori gjithsej mbi 200 vota. Po të isha unë në vendin e tyre do të jepja dorëheqjen sepse humbën 60 për qind të votuesve”, ka thënë për portalin tonë Goran Kostiq nga Llopardinca nga lista opozitare “Ndrysho tani, për fshatin tonë, për qytetin tonë”.
– Unë personalisht jam i kënaqur me rezultatet, sepse lista jonë mori një këshilltar. Të gjithë përparimtarët ishin kundër meje, jo vetëm në lokal. Pavarësisht kësaj, opozita fitoi në fshatin tim – thotë Kostiq.
Kur bëhet fjalë për zgjedhjet e përsëritura, Kostiq beson se vetëm GQ Dr. Dejan Stojanoviq Meçe do të ketë një këshilltar më shumë, ndërsa Lëvizja për Progres Demokratik e Shqiprim Musliut do të humbasë një.
– Lista jonë ka nevojë për numrin më të vogël të votave në zgjedhjet e përsëritura për të marrë një këshilltar tjetër, do të vendosë vota në Zhbevc – shton ai.
PËR DORËHEQJEN E TIJ DHE PREMTIMET E PARTNERËVE TË KOALICIONIT: I pyetur nëse është e vërtetë që ka dhënë dorëheqje nga posti i kryetarit të Bashkësisë Lokale Llopardincë, Kostiq është përgjigjur: “Po, kam dhënë dorëheqje, domethënë e kam mbajtur premtimin. Unë thashë se do të dorëhiqem nëse humbim nga SNS në zgjedhjet lokale, edhe pse në fshatin tim nuk humbëm”. Në koalicionin ku bën pjesë, siç thotë ai, në fillim të fushatës kishin rënë dakord që të gjithë në listë të fitonin 30 për qind të votave në fshatin e tyre. “E kam fituar, edhe mbi 30 për qind, por dorëheqjen e kam dorëzuar, nuk dua të komentoj për të tjerët” – thotë Kostiq dhe shton se shpreson që Sasha Arsiq të përfaqësojë interesat e të gjithë qytetarëve. “Ai tani pret, shton ai, se fshati do të bëhet më shumë duke qenë se përparimtarët janë tani në krye të tij. Do të ndihmoj me aq sa mundem, por mezi pres që fshati tani të marrë më shumë”- thotë ish-kryetari i bashkësisë lokale. Nuk i intereson politika. “Nuk më intereson politika, kam dashur të jem në listë si jopartiak, por ligjërisht nuk ka qenë e mundur, ndaj kam qenë para partisë Fytyra e Re e Serbisë. Jam i zhgënjyer, për mua e vetmja gjë që është e drejtë është lëvizja “Ne zëri nga populli”, sepse mendoj se të gjitha partitë janë vetëm në interes të tyre dhe të Beogradit dhe se Bujanoci nuk i intereson askujt. ”, shpjegon Kostiq dhe shton se shpreson që Millosh Parandiloviç (NLS) të jetë ministër apo edhe president i ardhshëm i shtetit.
Kostiq beson se çdo votë për SNS-në është votë kot, për dallim nga lideri i progresistëve i cili një ditë më parë përmes portalit tonë tha “Mos e shpërdoroni votën për Grupin e Qytetarëve të Dr. Dejan Stojanoviq Meçes, sepse ata nuk mund të kontribuojnë ndonjë gjë për komunën e tyre”.
– Nuk është votë e hedhur kot për grupin e qytetarëve të doktorëve, por është votë e çuar dëmë nëse votohet për koalicionin rreth SNS. Mjekut i duhet vetëm të përsërisë rezultatin nga hera e fundit në vendvotimin 47, kurse SNS-së i duhen rreth 400 vota, gjë që është e pamundur të ndodhë – thotë bashkëbiseduesi ynë.
Sipas tij, koalicioni rreth SNS këtë herë shpëtoi falë votimeve në disa fshatra.
– Këto janë zgjedhjet e fundit në të cilat SNS fiton. Ata janë votuar nga fshatrat Jabllanicë, Trejak, Spançevac, Sebrat dhe Bërnjarë, sepse në ato fshatra kanë marrë më shumë vota se sa ka banorë atje – thotë Kostiq dhe shton se pret që opozita të bashkohet në zgjedhjet e ardhshme.
Koalicioni të cilit i përket fitoi pesë vota në VV 47 në Bujanoc dhe 26 në Zhbevc.
Kujtojmë se më 2 qershor grupi i qytetarëve të Dr. Stojanoviqit mori më së shumti vota në vendvotimin 47 – 256 nga 550 që ishin në kuti, ndërsa në Zhbevc fitoi koalicioni rreth SNS, i cili mori mbështetjen e 127. nga 252 banorët e këtij fshati që dolën në zgjedhje.


TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *