SASHA ARSIQ: VAZHDOJMË TË LUFTOJMË EDHE PËR NJË MANDAT

Bujanoc, 18. qershor 2024. “Ekziston vetëm një realitet dhe ai është se nëse serbët duan të kenë një këshilltar tjetër, matematika thotë se na duhen diç më pak se 180 vota mbështetje – thotë Sasha Arsiq, i pari në listën e “Ndrysho tani! Për fshatin tonë për qytetin tonë”, që fitoi 1 mandat në zgjedhjet e 2 qershorit.
-Të nderuar bashkëqytetarë, edhe një herë ju falënderoj shumë për përkrahjen, e cila mundësoi që lista jonë të ketë së paku 1 këshilltar në Kuvendin e Bujanocit. Ekziston vetëm një realitet dhe ai është se nëse serbët duan të kenë një këshilltar tjetër, matematika thotë se na duhen diç më pak se 180 vota mbështetje – thotë Arsiq përmes portalit tonë.
Sipas Arsiq, para votimit të përsëritur në dy vendvotime të premten, më 21 qershor, koalicionit rreth SNS duhet të konfirmojë këshilltarin e tij të 7-të dhe të fitojë 420 vota të tjera, ndërsa GQ Dr. Dejan Stojanoviq duhet të fitojë edhe 380 vota të tjera për këshilltarin e 5-të.
– A mendoni se është e mundur që sëbashku në zgjedhje të dalin maksimumi prej 600 serbëve? Bashkëqytetarë, keni mundësinë të shihni vetë sesi deponia e qytetit na e shkatërron shëndetin të gjithëve, e di që e dini që jam i vetmi që organizova protesta kundër kësaj dukurie dhe tërhoqi vëmendjen e gjithë opinionit serb për këtë problem. – thotë Arsiq.
Në programin e koalicionit që ai drejton, shton ai, pika e parë është zgjidhja e problemit të deponisë.
– Të premten le të votojë secili sipas diskrecionit dhe angazhimit të tij, por duhet të theksoj se populli jeton edhe në Sebrat, edhe në Jabllanicë, edhe në Rakoc, edhe në Zhbevc, por edhe në Bujanoc. Vetëm së bashku mund t’i zgjidhim problemet elementare të jetës së të gjithë bashkëqytetarëve – shton ai.
Në zonën e Klenikut, siç thotë ai, lista “Ndryshime tani për fshatin tonë, për qytetin tonë” ka marrë rreth 270 vota mbështetje dhe nuk do të përmend listat që kanë marrë më pak vota se ato, sepse si këshilltar komunal do të luftojë për të drejtat e çdo qytetari të komunës së Bujanocit për të jetuar denjësisht.
– Prandaj të premten rretho numër 6 nëse doni t’i zgjidhim problemet menjëherë – thotë Arsiq.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *