SHPËRBËRJA E SISTEMIT: PUNONJËSIT E ADMINISTRATËS KOMUNALE DHE NDËRMARRJEVE PUBLIKE EDHE MË TEJ MBETEN PA PAGA

Shkruan: N. Stevanoviq
Bujanoc, 17. qershor 2024. Punëtorët e Administratës Komunale në Bujanoc dhe katër enteve të tjera publike, më shumë se 200 prej tyre, ende nuk i kanë marrë pagat për muajin maj, për shkak se arka komunale është bosh. Që nuk ka rrogë as për punëtorët në sektorin publik, është një tjetër “arritje” e qeverisjes së Nagip Arifit dhe partnerëve të tij të koalicionit Shaip Kamberi (PVD) dhe Shqiprim Musliu (LPD) – qeverisje në largim, nëse do të përfillej vullneti i qytetarëve i shprehur në zgjedhje.
Bujanovaçke para dhjetë ditësh bëri të ditur se paga nuk do të ketë së paku deri në fund të muajit, kur pritet një transferim i rregullt nga niveli kombëtar. Transferimi i mëparshëm para zgjedhjeve është shpenzuar për “shuarjen e zjarrit” në mesin e studentëve dhe punëtorëve të çerdhes “Gëzimi ynë”, përkatësisht për ndihmat e njëhershme dhe paga të vonuara.
Se qeveria aktuale sa mirë dhe realisht e ka planifikuar buxhetin prej 2 miliardë dinarësh, tregon fakti se nuk ka para për pagat e të punësuarve në sektorin publik, gjë që nuk ndodh në kushte normale.
Megjithatë, rrethanat normale në komunën e Bujanocit për katër vitet e kaluara kanë qenë dukuri jonormale, më së miri e dinë qytetarët, apo punëtorët e NP “Komunalia” totalisht të shpenzuara dhe farmacisë së qytetit.

“Zjarrfikja” e lartpërmendur me para para zgjedhjeve disi edhe pati sukses, por për katër vite nuk arritën të shuanin zjarrin në deponinë e qytetit. Ajo ende digjet dhe helmon qytetarët.
Meqë në trustin e mendjeve në qeverisje dhe komunali nuk ka fizikantë bërthamorë që do të ndihmonin dhe të jepnin ide për ta parandaluar zjarret, për shuarjen e atij zjarri uji do të ishte i mirëseardhur, por nuk ka. Këtë më së miri e dinë banorët e fshatrave të Bujanocit.
Krahasuar me punën që kanë bërë, mund të thuhet se në zgjedhje kaluan mirë.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *