SHTABI PËR SITUATA TË JASHTËZAKONSHME: JEMI DUKE DHUAR ZJARRIN NË DEPONI, DJE NUK ISHTE E MUNDUR PËR SHKAK TË FESTËS

Shkruan: N. Stevanoviq
Bujanoc, 18. qershor 2024. Pas shkrimit të Bujanovaçkes për zjarrin në deponinë e cila po digjet që nga e diela, ka reaguar shefi i shtabit komunal për situata emergjente, Ali Asllani, i cili tha se me urdhër të shtabit, nga sot në mëngjes, është angazhuar i gjithë mekanizimi i mundshëm për shuarjen e zjarrit. Më parë nuk ishte e mundur “për shkak të festave”.
Asllani thotë se të hënën ka pasur përpjekje për shuarjen e zjarrit, por nuk ka mundur.
– Ne u përpoqëm të bënim diçka dje, por për shkak të festave, separacionet e zhavorit nuk funksionuan dhe nuk kishim ku ta merrnim dheun. Tani po punohet intensivisht në shuarjen e zjarrit – thotë Asllani.
Sipas tij, për shuarjen e zjarrit janë angazhuar buldozerë, graderë, cisterna dhe punëtorë të Komunalisë.
– Pres që zjarri të shuhet gjatë ditës së sotme – thotë Asllani.
Për shkak të zjarrit në muajin prill, Shtabi urdhëroi Ndërmarrjen Publike “Komunalia” për të disatën herë që të sigurojë deponinë dhe parandalimin e zjarreve të reja. Ata e përfunduan detyrën për dy muaj të tërë.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *