DITËVE NË VIJIM TEMPERATURA PËRVËLUESE, 40 GRADË NË HIJE

Bujanoc, 19. qershor 2024. Edhe pse vera ende nuk ka nisur zyrtarisht, para nesh janë ditët tropikale me temperatura mbi 35 gradë. Një paralajmërim portokalli për motin është në fuqi për ditët në vijim, ndërsa në rajonet më të nxehta, madje një paralajmërim i kuq i motit. Dita më e ngrohtë do të jetë të premten, kur temperaturat lokale pritet të arrijnë deri në 40 gradë.
Temperatura maksimale nga 34 deri edhe 37 gradë. Këto janë vlerat që priten në hije, do të jetë edhe më nxehtë në diell. Edhe më ngrohtë do të jetë të enjten, të premten dhe të shtunën.
Temperatura në tërë Serbinë do të jetë mbi 35 gradë gjatë gjithë ditëve, ndërsa më e nxehta do të jetë të premten, ku lokalisht pritet të arrijë deri në 40. Do të jetë me diell, pa reshje. Në zonat urbane na presin netë shumë të ngrohta tropikale, me temperatura deri në 25 gradë gjatë natës. Një freskim shumë i lehtë do të arrijë të dielën, temperatura në vend të 40 do të jetë deri në 35, ndërsa të hënën presim deri në 30.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *