PROGRESISTËT KËRKOJNË VERIFIKIMIN E MATERIALIT ZGJEDHOR NGA ZHBEVCI

Shkruan: N. Stevanoviq
Bujanoc, 24. qershor 2024. Pas përsëritjes së votimit në zgjedhjet për këshilltarë të Kuvendit të Bujanocit në dy vendvotime, në Bujanoc dhe Zhbevc, koalicioni rreth SNS ka paraqitur kërkesë për verifikim të materialeve zgjedhore. Me atë rast Komisioni Komunal i Zgjedhjeve (KKZ) do të mbajë mbledhje të hënën, ka konfirmuar sot për Bujanovaçke kryetari i Komisionit Zgjedhor Fejzi Beqiri. Sipas informacioneve jozyrtare nga SNS, progresistët duan të kontrollojnë materialet zgjedhore nga qendra e votimit 33 në Zhbevc.
– Koalicioni rreth SNS-së ka dorëzuar kërkesë për verifikim të materialit zgjedhor dhe ne sot do të mbajmë një takim për ta shqyrtuar atë kërkesë – thotë Beqiri.
Afati për publikimin e raportit të përgjithshëm për rezultatet e zgjedhjeve lokale është 96 orë nga mbyllja e qendrave të votimit, çdo kundërshtim i ri e shtyn atë afat. Nëse ka bazë për të kundërshtuar përsëritjen e procesit zgjedhor, përcaktohet pikërisht nga shqyrtimi i materialit zgjedhor.
Në zgjedhjet lokale në komunën e Bujanocit është përsëritur votimi në katër vendvotime.
Të premten (21 qershor) u mbajt sërish votimi në vendvotimin 47 (Shtëpia e kulturës Bujanoc) dhe në vendvotimin 33 në Zhbevc.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *