SASHA ARSIQ: KEMI FILLUAR BISEDIMET PËR FORMIMIN E QEVERISJES SË RE

Bujanoc, 24. qershor 2024. Koalicioni “Ndryshime tani – për fshatin tonë për qytetin tonë” pas zgjedhjeve komunale, ka nisur negociatat për formimin e qeverisë në komunën e Bujanocit, tha për portalin tonë lideri i koalicionit Sasha Arsiq, dhe shtoi se negociatat do të jenë të orientuara me premtimin e parë se nuk janë të interesuar për pozita.
– Ne do të marrim pjesë në formimin e qeverisë vetëm me grupin që është gati ta bëjë të detyrueshëm në marrëveshjen e koalicionit për zgjidhjen e dy problemeve kyçe – deponinë e qytetit dhe furnizimin me ujë. Transparenca në punë do të jetë gjithashtu e detyrueshme për të gjithë anëtarët e koalicionit, thotë Arsiq, koalicioni i të cilit fitoi një mandat për këshilltar.
Siç ka shtuar ai, opinioni do të jetë i informuar për marrëveshjen e koalicionit, por nuk ka specifikuar se me cilat parti i ka nisur negociatat.
Sipas rezultateve pas votimit të përsëritur të premten e kaluar, Fronti për Ndryshim ka 8 mandate, koalicioni rreth SNS dhe Lëvizja për Progres Demokratik nga 7, Partia Demokratike 6, Gq Dejan Stojanoviq Meçe dhe Partia për Veprimit Demokratik nga 5. Romët do të kenë dy përfaqësues dhe koalicioni i Sasha Arsiqit një.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *