BUJANOCI BËHET EDHE ME DY GJYKATËS TË RINJË, KANDIDATËT NGA VRANJA, KRUSHEVCI, BEOGRADI, KULLA…

Shkruan: N. Stevanoviq
Bujanoc, 2.korrik 2024. Gjykata themelore në Bujanoc, këtë javë do të bëhet me gjyqtarë të rinj. 20 kandidatë kaluan intervistat në Këshillin e Lartë të Gjyqësorit (KLGj), siç shihet në dokumentin e publikuar në këtë tekst. Shumica e kandidatëve për vendin e gjyqtarit në Bujanoc janë nga Vranja, por ka edhe kandidatë nga Beogradi, Krushevci, Nishi, Surdulica, Aleksinaci, madje edhe nga Kulla e Vojvodinës. Sipas informacioneve jozyrtare dhe pritjeve në gjykatë, një vend i është rezervuar një shqiptareje nga Bujanoci, ndërsa tjetri për një kandidat nga Vranja.

Për dy pozita të gjyqtarit aplikuan gjyqtarë të asociuar, avokatë, ndihmës avokatë, avokatë. Katër kandidatë nga Bujanoci:

Olivera Maniq – aktualisht bashkëpunëtore e lartë në gjykatën e Bujanocit, Natasha Qukoviq me të njëjtin titull e punësuar në Gjykatën Themelore në Vranjë, avokate Merlinda Murati dhe Lemane Mustafa, avokate në Këshillin Kombëtar të Shqiptarëve.

Vendimi për gjyqtarët e rinj do të merret nga Këshilli i Lartë i Gjyqësorit (KLGj) në mbledhjen e planifikuar për të enjten (4 korrik).

Siç mëson Bujanovaçke, në gjykatë presin që gjyqtar të bëhet njëri nga dy kandidatët e komunitetit shqiptar. Do të ishte një surprizë e madhe, siç thonë ata, nëse vendi i dytë nuk do t’i shkojë njërës prej disa vranjaseve që konkurruan.

Nga prilli i këtij viti në krye të gjykatës së Bujanocit është edhe Jelena Petriçeviq Mlladenoviq nga Vranja.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *