NAGIP ARIFI, MBROJTËS I KOLLTUKUT NË PERIUDHËN VERORE

Shkruan: N. Stevanoviq
Bujanoc, 2.korrik 2024. Në vlugun e negociatave paszgjedhore për qeverisjen e re në Bujanoc, Partia Demokratike (PD) e Nagip Arifit tha se mbeten të “përkushtuar për ndërtimin e shumicës shqiptare” në përbërjen e re të Kuvendit. Për një mazhorancë të tillë, pra, partia që përmendet në të gjitha kombinimet e mundshme për qeverisjen e re në Bujanoc, me serbët natyrisht, avokon për një shumicë të tillë, sepse nuk ka mjaftueshëm këshilltarë për opsionin “gjithëshqiptar”, çfarë ishte në katër vitet e mëparshme. Përveç nëse opozitarët Arbër Pajaziti dhe Driton Rexhepi zhgënjejnë 3500 qytetarë që votuan për Frontin e tyre për Ndryshim dhe kështu sollën fitoren ndaj pushtetarëve të përjetshëm të Bujanocit: Arifit, Shaip Kamberit dhe Shqiprim Musliut.
Që diçka e tillë të ndodhë, të paktën tani për tani, shanset janë zero, gjë që Arifi e di. Megjithatë, shkrimi autik-populist për ndërtimin e shumicës shqiptare del përpara negociatave të planifikuara me gazetat listat serbe nga Fronti fitues për Ndryshim.
– Në frymën e bashkëpunimit me partitë politike shqiptare, dhe të vetëdijshëm për historinë dhe stabilitetin tonë kombëtar, seriozitetin e situatës dhe zhvillimin e komunës së Bujanocit, Partia Demokratike është e përkushtuar për ndërtimin e shumicës shqiptare në mandatin e ri 2024. -2028- tha kryetari i komunës, Arifi, përmes kumtesës së partisë së tij.
Arifi gjatë gjithë karrierës së tij politike, i pangarkuar nga ideologjia nëse nuk shoqërohet me numra, ndërsa është parallogaritur me vendet e punës, asfaltin dhe lëndët e tjera riprodhuese, tani Arifi e ka ngarkuar veten me ideologjinë e mos largimit nga pushteti.
Për shkak të debaklit në zgjedhje dhe humbjes së 2500 votave (50 për qind) krahasuar me katër vite më parë, partia është e zhgënjyer, siç thuhet, por “respekton vullnetin elektoral të qytetarëve”.
Nëse do të ishte vërtet kështu, Arifi do të kishte falënderuar për vëmendjen dhe do t’i kalonte ditët e para pensionimit në vendin e tij të rezervuar në Shërbimin Kombëtar të Punësimit.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *