NXËNËSIT E SHM “SVETI SAVA” EDHE PAS 1 SHTATORIT NË FAKULTETIN EKONOMIK

Shkruan: N. Stevanoviq
Bujanoc, 3.korrik 2024. “Ekziston mundësia që objekti të mos jetë gati për shfrytëzim për 1 shtator”, thuhet në përgjigjen e kryeshefes së Drejtoratit komunal për investime dhe zhvillim, Fazila Azemoviq, në pyetjen e Bujanovaçkes nëse punimet në SHM “Sveti Sava” në Bujanoc do të përfundojnë para fillimit të vitit të ri shkollor.
Azemoviq konfirmoi atë që Bujanovaçke kishte shkruar një muaj më parë se rindërtimi është ngadalësuar, dhe afati për përfundimin e punimeve është tejkaluar, për shkak të strukturës joadekuate ekzistuese dhe kolonave mbështetëse.
– Kontraktori mori miratimin për të punuar sipas projektit të bashkëngjitur për rehabilitimin. Vlerësimi është se dinamika duhet të përshpejtohet sa më shumë në 2 turne me numër më të madh të punëtorëve, në mënyrë që objekti të jetë gati deri në fillim të vitit shkollor. Bazuar në përvojën me kohëzgjatjen e pranimit teknik të punimeve në shkallë të gjerë, ekziston mundësia që objekti të mos jetë gati për përdorim më 1 shtator, por këtë duhet ta deklarojnë patjetër Shërbimi i Mbikëqyrjes së Ekspertëve, si dhe financuesit e punimeve, Ministria e Menaxhimit të Investimeve Publike – thotë kryeshefja në përgjigjen me shkrim për portalin tonë.
Rikonstruksioni filloi zyrtarisht më 16 qershor të vitit të kaluar ndërsa më herët nxënësit e kësaj shkolle u transferuan në Fakultetin Ekonomik.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *