STOJANÇA ARSIQ: KOALICIONI FRONTI – LISTAT SERBE ËSHTË I PAQËNDRUESHËM

Shkruan: N. Stevanoviq
Bujanoc, 4.korrik 2024. Stojança Arsiq, një nga përfaqësuesit e koalicionit rreth SNS-së në takimet me dy grupet shqiptare që po përpiqen të sigurojnë shumicën në Kuvendin e Bujanocit, ka thënë sot për portalin tonë se për momentin marrëveshja për qeverinë e re nuk është as afër dhe se gjithçka është e pasigurt. Sipas Arsiqit, liderët e Frontit për Ndryshim janë vënë në dijeni se një koalicion i Frontit dhe të gjitha listave serbe, i cili do të kishte 21 këshilltarë, nuk ishte i pranueshëm, pasi do të ishte i paqëndrueshëm.
– U thamë se një mazhorancë kaq e ngushtë, me vetëm 21 këshilltarë, që në fakt është minimumi, do të rrezikonte shumë që të thyhej shpejt nga presionet e mundshme dhe ndikimet e ndryshme. Kjo ka ndodhur edhe në Preshevë. Qëndrimi ynë është se një parti tjetër shqiptare do të ishte e nevojshme për hir të stabilitetit – thotë Arsiq.
Meqë ra fjala, Bujanovaçke më herët ka shkruar për spekulime për mazhorancën që do të ishte Fronti, progresistët, GQ Dr. Dejan Stojanoviq dhe Partia Demokratike e Nagip Arifit, si një nga partitë e tjera shqiptare.
Arsiq tha se koalicioni SNS iu përgjigj gjithashtu thirrjes së Shqiprim Musliu dhe Lëvizjes së tij për Progres Demokratik (LPD) të mërkurën. Në takim morën pjesë edhe përfaqësues të partisë së Arifit dhe Partisë për Veprim Demokratik (PVD) të Shaip Kamberit, pasi që këto tri parti kanë marrëveshje për qeverisje të përbashkët, por u mungojnë 3 këshilltarë për shumicën. Musliu u dërgoi ftesa edhe listave të tjera, sepse ka marrë më shumë vota edhe nga Arifi edhe nga Kamberi.
Këto tri parti shqiptare me progresistët do të kishin një shumicë komode prej 25 këshilltarësh.
Sipas Arsiqit, koalicioni rreth SNS-së i bëri të njëjtat kërkesa Musliut dhe Frontit.

-Ne i pyetëm që të dy nëse ishin për një qeveri multietnike, në kuptimin e vërtetë të fjalës dhe morëm përgjigje pozitive. Ne i kërkuam të dyve të na jepnin me shkrim konceptet e tyre për qeverisjen, parimet dhe mënyrën e shpërndarjes. Na thanë se do ta marrim dhe kur kjo të ndodhë, koalicioni ynë do t’i shqyrtojë të dyja propozimet, do të konsultohet me Beogradin dhe do të marrë një vendim – tha Arsiq.
I pyetur nëse është e vërtetë që koalicioni SNS nuk dëshiron të bashkëpunojë me një listë tjetër serbe, GQ të Dr. Stojanoviqit, Arsiq u përgjigj: Jemi të gatshëm të bisedojmë me të gjithë dhe do të shohim nëse do të arrijmë marrëveshje. Tani ka të gjitha llojet e dëshirave, kërkesave, ambicjeve, do ta shohim.
Ai ka konfirmuar se deri më tani nuk ka pasur bisedime me dr. Stojanoviq.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *