Kategorija: KOSOVË

LIDERËT SHQIPTARË FTOJNË BASHKËKOMBASIT E TYRE ME QËNDRIM NË KOSOVË TË VIJJNË E TË VOTOJNË NË BUJANOC

Bujanoc, 28. maj 2024. Kryetarët e subjekteve politike që tubojnë shqiptarët në Bujanoc ftojnë bashkëkombasit e tyre me qëndrim në Kosovë, që më 2 qershor...

BAZUAR NË REGJISTRIMIN E FUNDIT, PRITET QË KOSOVA TË KETË 1.6 MILION BANORË

Bujanoc, 27. maj 2024. (Foto ilustrim) – Sipas të dhënave të regjistrimit, pritet që në Kosovë të ketë 1.600.000 banorë, tha në konferencën e fundit...

KOSOVA BËHET ANËTAR I ASOCIUAR I ASAMBLESË SË NATO-s

Bujanoc, 27. maj 2024. Asambleja Parlamentare e NATO-s miratoi të hënën rekomandimin për ngritjen e statusit të Kosovës nga anëtare vëzhguese në anëtare të...

MIRATOHET LIGJI: SHQIPTARËT NGA JUGU I SERBISË FITOJNË TË DREJTAT QË I KANË QYTETARËT E KOSOVËS

Shkruan: N. Stevanoviq Bujanoc, 17. maj 2024. Të enjten, Kuvendi i Kosovës miratoi në parim Ligjin e ndryshuar për të drejtat pronësore të qytetarëve të huaj...

QEVERIA E KOSOVËS ZOTOHET PËR HARTIIN E DRAFT – STATUTIT TË AKS

Bujanoc, Prishtinë, 16. maj 2024. – Në një letër drejtuar kryetarit të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës, Qeveria e Kosovës ka marrë...

BISLIMI: PËR NE NË KOSOVË TEMA E DINARIT ËSHTË ÇËSHTJE E MBYLLUR

Bujanoc, 16. maj 2024. Takimi i kryenegociatorëve të Beogradit dhe Prishtinës, i realizuar të mërkurën në Bruksel, për çështjen e dinarit, ka përfunduar pa...

NË BRUKSEL SËRISH BISEDOHET PËR PËRDORIMIN E DINARIT NË KOSOVË

Bujanoc, 15. maj 2024. (Foto nga arkivi) – Në Bruksel filloi takimi trepalësh i delegacioneve të Beogradit dhe Prishtinës me ndërmjetësimin e Bashkimit...

KURTI MBËSHTET E PVD-së PËR KRYETAR TË BUJANOCIT DHE PRESHEVËS

Bujanoc, 10. maj 2024. Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka mbështetur kandidatët e Partisë për Veprim Demokratik (PvD) për kryetarë të komunave të Bujanocit...

BRUKSEL: BEOGRADI KËRKON HAPJEN NË KOSOVË TË EKSPOZITURËS SË BANKËS POŠTANSKA ŠTEDIONICA

Bujanoc, Bruksel, 25. prill 2024. Në dialogun ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës, i cili filloi sot me një takim trepalësh rreth orës 12:30, Beogradi kërkon që...

BISEDIMET PËR DINARIN NË KOSOVË: DAKORDIM PËR T’U TAKUAR SËRISH

Bujanoc, 19. prill 2024. – Pas një takimi tjetër, të mbajtur të enjten në Bruksel, mbi ndalimin e dinarit në Kosovë, i dërguari special i Bashkimit...