fbpx

Kategorija: POLITIKË

POLITIKANËT SHQIPTARË NGA BUJANOCI DHE PRESHEVA NË SELINË E OKB-së: SERBIA PO NA DISKRIMINON

Shkruan: N. Stevanoviq Bujanoc, 4. mars 2023. Përfaqësuesit politikë të shqiptarëve në Bujanoc, Preshevë dhe Medvegjë, në një takim me përfaqësuesit e...

ORGANIZATA TURISTIKE BUJANOC HEQ NGA LOGOJA MANASTIRIN E PROHORIT TË PÇINJËS

Shkruan: N. Stevanoviq Bujanoc, 2. mars 2023. Logoja e Entit publik Organizata Turistike Bujanoc (OTB), në të cilën dominon motivi nga Manastiri i Prohorit të...

KAMBERI NGA VASHINGTONI: PO KËRKOJMË ASOCIACION TË KOMUNAVE SHQIPTARE NË SERBI

Bujanoc, 2. mars 2023. Deputeti i Bujanocit dhe lideri i Partisë për Veprim Demokratik (PVD) Shaip Kamberi, tha nga Uashingtoni se shqiptarët në Bujanoc, Preshevë...

OSBE FJALË MIRADIE PËR QASJEN NDAJ KËSHILLIT KOMBËTAR TË SHQIPTARËVE

Bujanoc, 2. mars 2023. Me rastin e formimit të Autoritetit të Përkohshëm të Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve (KKSH), Misioni i OSBE-së në Serbi vlerësoi...

MINISTRIA KA CAKTUAR DREJTUESIT E KËSHILLIT KOMBËTAR TË SHQIPTARËVE

Shkruan: N. Stevanoviq Bujanoc, 2. mars 2023. Ministria për të Drejtat e Njeriut dhe të Pakicave dhe Dialogun Social ka formuar sot Autoritetin e Përkohshëm që do...

PËR ZGJEDHJE DUHET NDRYSHUAR VENDIMI KOMUNAL MBI BASHKËSITË LOKALE, VENDIMI AKTUAL ËSHTË I PAQARTË

Shkruan: N. Stevanoviq Bujanoc, 1. mars 2023. (foto nga arkivi – Zgjedhjet 2018) – Përkundër paralajmërimit të kryetarit të Kuvendit të Bujanocit, Enver...

PËRVJETORI I REFERENDUMIT SHQIPTAR PËR BASHKIMIN E BUJANOCIT DHE PRESHEVËS ME KOSOVËN

Bujanoc, 2. mars 2023. Në këtë ditë, 31 vjet më parë, përfundoi Referendumi në të cilin pothuajse 100 për qind e shqiptarëve në Bujanoc, Preshevë dhe...

VLLASI: KJO MARRËVESHJE NUK ËSHTË MES “SHTETIT TË RREJSHËM” DHE SERBISË, POR MES KOSOVËS DHE SERBISË

Bujanoc, Prishtinë, 1. mars 2023. (Foto N1) – Plani evropian i publikuar të hënën në mbrëmje në faqen zyrtare të BE-së është marrëveshja më e mirë...

PROKURORIA PO I HETON KËRCËNIMET DREJTUAR DEPUTETIT KAMBERI

Bujanoc, 1. mars 2023. Prokuroria Themelore Publike (PPTH në Vranjë po grumbullon dhe verifikon informacione për kërcënimet me vdekje drejtuar përmes Facebook-ut...

RAMADANI: ZGJEDHJET PËR BASHKËSI LOKALE DERI NË FUND TË MARSIT

Shkruan: N. Stevanoviq Bujanoc, 28 shkurt 2023. (foto nga arkivi – Zgjedhjet 2018) – Zgjedhjet për këshillat e të gjitha bashkësive lokale në komunën e...