Kategorija: POLITIKË

PREMIERJA BËRNABIQ: TRUPI BASHKËRENDUES PO FUNKSIONON SIKUR EDHE VITEVE TË MËPARSHME

  Bujanoc, 10 shkurt 2023. (Foto RTS – screenshot) – Kryeministrja Ana Bërnabiq vlerësoi sot se Trupi bashkërendues për komunat e Bujanocit, Preshevës...

PVD: SHQIPRIM ARIFI ËSHTË VAZAL SERB, PO PUNON KUNDËR SHQIPTARËVE

  Shkruan: N. Stevanoviq Bujanoc, 10 shkurt 2023. Partia për Veprim Demokratik (PVD) akuzoi kryetarin e Komunës së Preshevës dhe liderin e Alternativës për...

MUSTAFA: TË DREJTAT QË KËRKOHEN PËR SERBËT NË KOSOVË, SERBIA DUHET T’U SIGUROJ SHQIPTARËVE NË BUJANOC, PRESHEVË DHE MEDVEGJË

  Bujanoc, 10 shkurt 2023. Kryetari i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve (KKSH) në mandatin e kaluar, Ragmi Mustafa, thotë se Serbia nuk mund të kërkojë të...

KURTI: ASOCIACIONE TË KOMUNAVE PËR TË GJITHA PAKICAT NË SERBI

  Bujanoc, 9 shkurt 2023. Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, konsideron se Serbia duhet t’u mundësojë të gjitha pakicave kombëtare që të formojnë...

VUÇIQ: NUK ËSHTË KOHA PËR ZGJEDHJE

Bujanoc, 8 shkurt 2023. Zgjedhjet në këtë moment nuk janë zgjidhja më e mirë për Serbinë, tha presidenti i vendit, Aleksandar Vuçiq, dhe theksoi se kurrë nuk...

KAMBERI KËRKON NDRYSHIMIN E LIGJIT: FALMURI SHQIPTAR TË VALOJ NË OBJEKTIN E KOMUNËS GJATË TËRË VITIT

Shkruan: N. Stevanoviq Bujanoc, 8 shkurt 2023. (Foto nga arkivi: Dita e Flamurit në Bujanoc 20121) – Deputeti i Bujanocit, Shaip Kamberi, ka dorëzuar sot në...

KURTI: KUSHTI PËR FORMIMIN E ASOCIACIONIT TË KOMUNAVE SERBE ËSHTË QË NJË ASOCIACION TË TILLË TA FITOJNË EDHE SHQIPTARËT NË SERBI

Bujanoc, 7 shkurt 2023. Një nga kushtet për formimin e Asociacionit të Komunave Serbe (AKS) në Kosovë është krijimi i një komuniteti të tillë për shqiptarët...

PËRPARIMTARËT E BUJANOCIT: TË GATSHËM PËR ZGJEDHJE, KRAHAS ARRITJEVE TONA

Shkruan: N. Stevanoviq Bujanoc, 7 shkurt 2023. Këshilli lokal i Partisë Përparimtare Serbe në Bujanoc, i kryesuar nga Nenad Mitroviq, pajtohet me vendimin e...

ASKUSH NUK DËSHIRON TA UDHËHEQ KËSHILLIN KOMBËTAR, PVD NË PRITJE TË VENDIMIT PËR KËTË ÇËSHTJE

Shkruan: N. Stevanoviq Bujanoc, 6 shkurt 2023. Në ditët në vijim, Ministria e të drejtave të njeriut dhe të pakicave do të marrë vendim për shpërndarjen e...

KAMBERI DHE UGLANIN TE KURTI PËR TË DREJTAT E SHQIPTARËVE DHE BOSHNJAKËVE NË SERBI

Bujanoc, 6. shkurt 2023. Një delegacion i Partisë për Veprim Demokratik (PVD) i kryesuar nga deputeti i Bujanocit, Shaip Kamberi dhe përfaqësues të PAD të...