ŠĆIPRIM ARIFI: UŠTEĐEVINU SAM ULOŽIO U OSNIVANJE STRANKE

Šćiprim Arifi je novac zarađen u Nemačkoj, gde je i rođen, uložio u osnivanje političke partije- Alternative za promene. Međutim, on kaže da mu nije cilj da finansijski profitira od toga, već borba za toleranciju, demokratiju i suživot, sve suprotno od onoga što danas predstavljaju druge stranke. Sam finansira rad odbora i ubeđen je da će pobediti na izborima/quote]

PREŠEVO, 14. septembar  2015. (Bujanovačke) – Šćiprim Arifi (39) dugo je razmišljao gde da u rodnom kraju uloži novac zarađen u Manhajmu, Nemačka, gde je i rođen. Koji je to biznis na jugu Srbije isplativ, ali istovremeno i siguran?! I onda se dosetio – osnovao je svoju političku partiju – Alternativu za promene. Arifijeva stranka je registrovana u Preševu i sedma je po redu autohtona partija u regionu ili, kako se to ovde kaže, koja okuplja Albance iako njen osnivač očekuje u svojim redovima i pripadnike drugih zajednica.

No, Arifi je pomalo neobičan biznismen. On ne namerava da finansijski profitira od uloga, već da svojim delovanjem omogući pristojan život građanima.

Kaže da će se boriti za suživot sa drugim zajednicama, nacionalnu i svaku drugu toleranciju, te da njegova Alternativa za promene predstavlja upravo ono što joj stoji u naslovu – stranku koja će se boriti za drugačije vrednosti, suprotne onima koje danas predstavlja politički establišment.

– Ušteđevinu iz Nemačke, ne želim da kažem o kom iznosu je reč, nisam uložio da bi novčano profitirao od politike, već da bi uneo nešto novo u ovdašnji politički život. Ambicija mi je da stranka posle lokalnih izbora uđe u vlast i za to se ozbiljno spremam – objašnjava Arifi.

Za sada je fokusiran samo na Preševo. Osnovao je mesne odbore u svakom naselju i sam finansira njihov rad.

– Želim da u politički život unesem neke nove vrednosti, pre svih demokratiju i toleranciju koje danas nedostaju u političkom životu – kaže i dodaje:

– Pobedićemo na izborima!

Rešenje u upisu Alternative za promene 25. avgusta  je potpisala Kori Udovički, ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *