Kostić i dalje na čelu Megala

Počastvovan sam odlukom akcionara preduzeća da mi ponovo povere mesto direktora. Moram, međutim, priznati da će mi ovaj mandat biti izuzetno težak jer na ukupno stanje u našoj firmi neminovno utiču mnogobrojni poremećaji u domaćoj i svetskoj ekonomiji

BUJANOVAC, 29. jun 2016. (Vranjske, Bujanovačke) – Dragoljub Kostić, diplomirani mašinski inženjer iz Vranja, po treći put je izabran za generalnog direktora bujanovačkog preduzeća Megal a.d.

Odluku da ovaj privrednik ponovo bude na čelu uspešne metalske firme doneli su članovi Skupštine akcionara „Megala“ na poslednjoj sednici.

– Počastvovan sam odlukom akcionara preduzeća da mi ponovo povere mesto direktora. Moram, međutim, priznati da će mi ovaj mandat biti izuzetno težak jer na ukupno stanje u našoj firmi neminovno utiču mnogobrojni poremećaji u domaćoj i svetskoj ekonomiji – kaže Kostić.

On dodaje da predaje neće biti i da će „Megal“ napraviti nove velike iskorake na tržištu grejnih tela.

Od 1978. godine, kada je osnovano kao preduzeće metalne galanterije, „Megal“ je prolazio kroz nekoliko teških tržišnih iskušenja.

Dolaskom Kostića na čelo firme većina problema je prevaziđena, pa danas 125 radnika godišnje proizvede oko 3.000 grejnih tela, čija je cena oko dva miliona evra.

Zahvaljujući novoj poslovnoj politici, proizvodi „Megala“ danas su na tržištu Grčke, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Albanije, a uskoro se očekuju kupci iz drugih zemalja u okruženju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *