Karađorđe i Skenderbeg: Opštinski Savet za međunacionalne odnose glasao za promenu naziva trga

Savet je zasedao na zahtev Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da se izjasni o odluci SO Bujanovac koja je, glasovima albanskih odbornika, odlučila da Karađorđev trg ponese Skenderbegovo ime – kaže sagovornik Bujanovačkih upućen u opštinska dešavanja

BUJANOVAC, 20. septembar 2016. – Savet za međunacionalne odnose SO Bujanovac je na svojoj jučerašnjoj sednici većinom glasova odobrio promenu naziva Trga Karađorđa Petrovića u Skenderbegov.

Savet čine tri predstavnika albanske zajednice, dok po dva člana imaju Srbi i Romi. Prema saznanjima Bujanovačkih, rezultat glasanja bio je 4:3 u korist promene naziva trga.

-Savet je zasedao na zahtev Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da se izjasni o odluci SO Bujanovac koja je, glasovima albanskih odbornika, odlučila da Karađorđev trg ponese Skenderbegovo ime – kaže sagovornik Bujanovačkih upućen u opštinska dešavanja.

O odluci SO Bujanovac o promeni naziva trga možete čitati OVDE.

O odluci odbornika SO Bujanovac konačnu reč po zakonu treba da da gorepomenuto ministarstvo koje je zbog zadovoljenja pravne forme insistiralo da se o tome izjasni i opštinski Savet.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *