Završena mala matura

BUJANOVAC, 16. jun 2017. – Učenici osmog razreda osnovnih škola u Srbiji danas su od 9 do 11 časova polagali kombinovani test sa pitanjima iz biologije, fizike, hemije, istorije i geografije.

Ovim testiranjem završeno je polaganje male mature, koja je počela prekjuče pismenim ispitom iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a nastavljena jučerašnjom izradom zadataka iz matematike.

U OŠ “Branko Radičević” u Bujanovcu, gde se nastava odvija na srpskom jeziku, današnji ispit je polagalo 107 od ukupno 112 učenika osmog razreda.

Za one đake koji su izostali sa završnog ispita, po rečima pomoćnice direktorke Danijele Stojanović, polaganje male mature biće organizovano u Vranju.

Termin i osnovnu školu u kojoj će biti obavljeno naknadno testiranje, odrediće resorno ministarstvo.

Preliminarni rezultati završnog ispita, realizovanog 14,15. i 16 juna, biće objavljeni u nedelju od 8 časova u osnovnim školama. Dva naredna dana rezervisana su za prijem žalbi učenika na preliminarne rezultate, kao i za rešavanje učeničkih žalbi u osnovnim školama, a potom u okružnim komisijama.

Objavljivanje konačnih rezultata najavljeno je za 23. jun, u sledeća dva dana mali maturanti će popuniti i predati liste želja za koju srednju školu se opredeljuju.

Konačan raspored po školama i obrazovnim profilima biće obavljen u ponedeljak, 3. jula. Rangiranje će biti izvršeno na osnovu opšteg uspeha kandidata od 6.do 8.razreda (maksimalno 70 bodova) i uspeha na završnom ispitu (najviše 30 bodova).

Upis novoprimljenih srednjoškolaca biće realizovan 4. i 5. jula. Konkursom za upis u prvi razred Stručne škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu, školske 2017./18. godine moći će da se upiše ukupno 150 svršenih osnovaca.




One thought on “Završena mala matura

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *