VOJNICI SRBIJE I SAD OBNAVLJAJU VRTIĆ

Radovi na kompletnoj rekonstrukciji Vrtića „Naša radost“ svečano su otvoreni u ponedeljak, a specifični su po tome što će ih realizovati pripadnici Vojske Srbije i Garde američke države Ohajo. Osim vrtića, biće temeljno obnovljena i zgrada Muzičke škole.

Prema rečima Nedžata Behljuljija, koordinatora na projektu u ime lokalne samouprave, radi se o višestruko značajnom poslu:

„Osim zbog pomoći lokalnoj zajednici, projekat je važan i zbog unapređenja saradnje i uspostavljanju poverenja sa američkom vojskom. Osobenost posla je što će pripadnici dve vojske preuzeti ulogu majstora na rekonstrukciji vrtića, dok će podizvođači biti zaduženi samo za neke sitne zanatske radove“ – kaže Behljulji za Bujanovačke.

„Ovo je samo početak saradnje, očekuje nas još zajedničkih projekata“ – dodaje Behljulji.

CONTENT_HERE

Milovan Aleksić, direktor Naše radosti rekao je na svečanosti povodom početka radove, kako je bilo krajnje vreme za rekonstrukciju ove ustanove.

Čitav posao, koji bi trebalo da bude gotov do kraja avgusta, vredan je 300.000 dolara a finansira ga Ambasada SAD u Beogradu.

Na svečanosti je najavljeno da će 11. avgusta od 15 sati građani moći da se druže sa vojnicima američke vojske u Američkom kutku u Bujanovcu.

Izvor: Bujanovačke

 
3 thoughts on “VOJNICI SRBIJE I SAD OBNAVLJAJU VRTIĆ

 1. Idol

  Ovaj vrtic ko kasarna..Direktor non stop sa nekom vojskom a od refirmi farma vrata.Klime nigde, za rucak bele makarone

  Reply
 2. VP

  Americki kutak i americka vojska u Bujanovcu!
  Pitajte gradjane Bujanovca kada su videli srpskog vojnika u gradu.

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *