BLAGOJEVIĆ: UNUTRAŠNJA KONTROLA POKRENULA ISTRAGU

Grekulović mi se izvinio jer je danas službeno odstutan. On je takođe pokrenuo istragu o događaju, nezavisno od Unutrašnje kontrole

FOTO: Lekarska dokumentacija o povredama

NIŠ, BUJANOVAC, 17. avgust 2015. – Predrag Blagojević, urednik portala Južne Vesti, razgovarao je sa pripadnicima  Unutrašnje kontrole o okolnostima pod kojima ga je policija, dok je obavljao novinarski zadatak, privela i fizički zlostavljala u nedelju, dva sata iza ponoći, na jednom od ulaza na festival Nišvil.

– Ispričao sam im šta se i kako dogodilo, i pokazao lekarsku dokumentaciju o povredama koje sam zadobio prilikom privođenja – kaže Blagojević za Bujanovačke.

On kaže da je danas trebalo da ga primi i načelnik Policijske uprave Niš Srđan Grekulović, ali je taj sastanak odložen za sutra:

– Grekulović mi se izvinio jer je danas službeno odstutan. On je takođe pokrenuo istragu o događaju, nezavisno od Unutrašnje kontrole.

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine zaprepašćeni su policijskom torturom nad niškim novinarom Predragom Blagojevićem i zahtevaju da se hitno pokrene postupak protiv policajaca koji su zloupotrebili svoj položaj i pretukli našeg kolegu.

Blagojević je, tokom privođenja, dobio dva udarca u glavu. Pre toga se na zahtev policajca legitimisao pokazujući novinarsku legitimaciju i objasnio da kod sebe nema ličnu kartu. Međutim, policajac je više puta grubo ponovio: “Šta se praviš pametan”.

– Onda sam uzeo telefon da pozovem nekog da potvrdi moj identitet, međutim, policajac mi je uzeo mobilni, i stavio mi ruke na leđa. Dok su me vodili ka marici, dva puta me je udario u glavu, o čemu imam i potvrdu iz “Hitne” – navodi Blagojević.

Podsećamo da je reporter Bujanovačkih prisustvovao Blagojevićevom privođenju, i da je naš portal prvi objavio vest o ovom događaju.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *