NUNS I NDNV: ZAPREPAŠĆENI ZBOG TORTURE NAD BLAGOJEVIĆEM

 

Predraga Blagojevića je u noći između subote i nedelje na ulazu jednog od stejdževa na festival “Nišvil”, priveo policajac i vodeći ga do „marice“, dvaput ga udario u glavu. Prethodno, Blagojević se na zahtev policajca legitimisao pokazujući novinarsku legitimaciju i objasnio da kod sebe nema ličnu kartu

FOTO: POLICIJSKA MARICA ODVODI BLAGOJEVIĆA

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine zaprepašćeni su policijskom torturom nad niškim novinarom Predragom Blagojevićem i zahtevaju da se hitno pokrene postupak protiv policajaca koji su zloupotrebili svoj položaj i pretukli našeg kolegu.

Predraga Blagojevića je u noći između subote i nedelje na ulazu jednog od stejdževa na festival “Nišvil”, priveo policajac i vodeći ga do „marice“, dvaput ga udario u glavu. Prethodno, Blagojević se na zahtev policajca legitimisao pokazujući novinarsku legitimaciju i objasnio da kod sebe nema ličnu kartu.

Međutim, policajac je više puta grubo ponovio: “Šta se praviš pametan”.

– Onda sam uzeo telefon da pozovem nekog da potvrdi moj identitet, međutim, policajac mi je uzeo mobilni, i stavio mi ruke na leđa. Dok su me vodili ka marici, dva puta me je udario u glavu, o čemu imam i potvrdu iz “Hitne” – navodi Blagojević.

Načelnik Policijske uprave u Nišu Srđan Grekulović izjavio je da je veoma iznenađen ovim što se dogodilo.

– Proverićemo sve do detalja, ako su policajci to uradili, ja ću sve da ih sankcionišem maksimalno. Međutim, moramo najpre sve to da ispitamo do najsitnijih pojedinosti – najavio je Grekulović.

Ovo inače nije prvi put da niški policajci zlostavljaju Blagojevića. Pre nekoliko godina su ga držali u policijskom podrumu bez prozora i svetla, bez toaleta i vode, takođe sa izgovorom da „proveravaju njegov identitet“.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *