VETERINARSKA STANICA OSTAJE DRŽAVNA

Veterinarskoj stanici iz Bujanovca ostaje jedno dosta specifično i heterogeno područje Srbije, koje se oslanja na 180 km dugu granicu sa Makedonijom i 92 km na administrativnu liniju sa Kosovom, područje sa izraženom trgovinom  životinjama i namirnicama životinjskog porekla

Veterinarska stanica u Bujanovcu je dobila bitku, jednu od najvažnijih od kada postoji: ovo preduzeće sa 39 zaposlenih (11 veterinara) ostaje u državnom vlasništvu. Ovim činom stavljena je tačka na proces privatizacije veterinarskih stanica u Srbiji, koji je počeo daleke 2006. godine.

Agencija za privatizaciju je objavila spisak od 181. privrednog subjekta, koji po slili zakona, idu u stečaj. Na tom spisku je Veterinarski zavod iz Zemuna i 19 veterinarskih stanica iz Srbije. One su iz: Bačke Topole, Bele Crkve, Kovina, Majdanpeka, Kladova, Knjaževca, Žablja, Kniće, Ćićevca, Rače, Novog Kneževca, Plandišta, Vladimirovaca, Guče, Ražnja, Ivanjice, Surdulice, Bojnika i Vlasotinca.

– Ostali smo u državnom vlasništvu, ali sami obezbeđujemo prihode – pojašnjava Miodrag Milković, direktor Veterinarske stanice.

Ono što su uvek isticali pred brojnim nasrtajima nekih nedobronamernih ljudi, pokazalo se tačnim: brojem zaposlenih, poslovnim rezultatima i renomeom koji uživaju kod kolega i u struci, bujanovački veterinari su u samom vrhu u Srbiji.

Dakle, razum i struka su pobedili. Veterinarskoj stanici iz Bujanovca ostaje jedno dosta specifično i heterogeno područje Srbije, koje se oslanja na 180 km dugu granicu sa Makedonijom i 92 km na administrativnu liniju sa Kosovom, područje sa izraženom trgovinom  životinjama i namirnicama životinjskog porekla.

Za 39 zaposlenih, koji su stvarali ovaj kolektiv, ovo je nagrada za dosadašnji rad i znak egzistencijalne sigurnosti, a za vlasnike stoke u Bujanovcu i Preševu, kao i celom Pčinjskom okrugu, znak stabilnosti veterinarske službe.

Izvor: Bujanovačke

Foto: Miodrag Milković




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *