VUČIĆ OTVARA ODELJENJE EKONOMSKOG FAKULTETA U BUJANOVCU

Do kraja oktobra premijer će svečano otvoriti novu, modernu zgradu fakulteta, površine 2.350 kvadrata, na kome trenutno studira blizu 400 studenata. Radove vredne 1.25 miliona evra finansiraju EU preko svojih fondova, Koordinaciono telo i Opština Bujanovac  

fakultet2Bujanovac, 9.septembar 2015 – Premijer Aleksandar Vučić svečano će, zajedno sa partnerima iz Delegacije Evropske unije u Srbiji, u Bujanovcu otvoriti Odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice. Nova zgrada našeg fakulteta, na kome se trećina nastave odvija dvojezično, biće otvorena do kraja oktobra, zavisno od premijerovih obaveza – potvrdio je za Bujanovačke Nenad Vunjak, dekan subotičkog fakulteta koji radi u sklopu Univerziteta Novi Sad.

Vunjak je u utorak, zajedno sa Zoranom Stankovićem, predsednikom Koordinacionog tela (KT) za tri opštine juga Srbije, predsednikom Opštine Bujanovac Nagipom Arifijem, šefom Sektora za saradnju Delegacije EU u Srbiji Holgerom Šrederom i šefom trećeg sektora operacija Delegacije EU Ričardom Mašom, obišao radove na zgradi fakulteta koji su u završnoj fazi.

Izvođač Tončev gradnja ima rok da sve radove završi do kraja septembra a studenti i nastavnici će na površini od 2.350 kvadratnih metara dobiti veliki amfiteatar, šest modernih učionica, prostorije za rad studentskog parlamenta, biblioteku, čitaonicu, internet kafe i sve što je potrebno za nesmetanu nastavu.

Stanković je istakao da je čitav posao vredan 1,25 miliona evra, od čega je KT odvojilo 20 miliona a opština 10 miliona dinara i dodao kako je u planu da se u Bujanovcu otvori još nekoliko fakulteta, što je deo strategije KT za ekonomski i svaki drugi prosperitet juga Srbije.

Nagip Arifi podsetio je da je opština sada i zvanično, posle sudskih sporova, postala vlasnik zemljišta na kome se nalazi fakultet, dok su gosti iz EU istakli svoju rešenost da poprave uslove života u regionu.

Odeljenje Ekonomskog fakulteta otvoreno je 2011. i radi u prostorijama Doma kulture. Trenutno, prema rečima Nenada Vunjaka, ima blizu 400 studenata na smerovima marketing, finansije, bankarstvo i osiguranje i agrarna ekonomija i agrobiznis. U ovoj škjolskoj godini upisano je 89 brucoša, a očekuje se da četvoro studenata uskoro odbrane svoje diplomske radove.

Vunjak je dodao da je fakultet sklopio dogovor sa 15 firmi iz okruženja u kojima će studenti obavljati praksu i najavio da će od naredne školske godine biti uvedena peta godina za master studije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *