MUSTAFA: ODLUKA O ZAJEDNICI OPŠTINA U SUBOTU

Od vlasti u Beogradu i međunarodne zajednice albanski odbornici traže da se, po uzoru na Zajednicu srpskih opština na Kosovu,  na jugu Srbije formira zajednica opština Preševske doline. Predsednik opštine Preševo i lider DPA kaže da Albanci traže samo ona prava koja imaju kosovski Srbi 

BUJANOVAC, PREŠEVO, 10. septembar  2015. (Bujanovačke) – Skupština albanskih odbornika iz Bujanovca, Preševa i Medveđe zakazana je za subotu (12. septembar) u Preševu u 12 časova.

– Učesnici skupštine će razgovarati o situaciji u Preševskoj dolini posle sporazuma koji su u Briselu potpisali predsednici vlada Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Isa Mustafa – potvrdio je za Bujanovačke Ragmi Mustafa, predsednik opštine Preševo i lider Demokratske partije Albanaca (DPA).

Kako je najavljeno, članovi ovog najvišeg političkog tela Albanaca u Srbiji, usvojiće dokument kojim će od vlasti u Beogradu i međunarodne zajednice biti zatraženo da se na jugu Srbije, po uzoru na Zajednicu srpskih opština na Kosovu, formira „zajednica opština Preševske doline“.

– Naši zahtevi su legitimni. Albancima u Prešesvskoj dolini pripada isto onoliko prava koliko imaju i Srbi na Kosovu. Toliko, ni više ni manje – objašnjava Ragmi Mustafa.

Podsetimo da ovu inicijativu, osim DPA, guraju Pokret za demokratski progres (PDP) Jonuza Musliua i Demokratska partija (DP) Nagipa Arifija.

Ovim razgovorima od početka nije prisustvovao Rahmi Zuljfiju, lider Demokratske unije Albanaca (DUA). Od drugog sastanka odustao je Riza Halimi, predsednik Partije za demokratske delovanje (PDD), da bi od trećeg sastanka iz priče izašao i Skender Destani, lider Demokratske unije Doline (DUD).

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *