DAČIĆ: ALBANCI, NE IGRAJTE SE VATROM

 

Ministar inostranih poslova i šef SPS poručio je albanskim liderima na jugu Srbije pred skupštinu albanskih odbornika zakazanu za subotu u Preševu, da poštuju poredak države u kojoj žive i da ne prave paralelu sa Zajednicom srpskih opština na KIM 

BUJANOVAC, MEDVEĐA, 11. septembar  2015. (Bujanovačke) – Ivica Dačić, lider Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar inostranih poslova, upozorio je Albance sa juga Srbije da se „ne igraju vatrom“ i da poštuju zakone i pravni poredak države.

Dačić je, komentarišući inicijativu albanskih lidera da formiraju „zajednicu opština Preševske doline“, o čemu bi u subotu trebalo da u Preševu raspravlja skupština albanskih odbornika, rekao da  nije korektno porediti položaj Srba na Kosovu, sa položajem Albanaca u Srbiji.

On je poručio autorima ovog „projekta“ da Zajednica srpskih opština na KiM, i asocijacija koju žele da naprave Albanci u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, po svojoj prirodi nisu isto.

– Upozoravamo ih da u subotu u Preševu ne prave neku paralelu sa Zajednicom srpskih opština na Kosovu i Metohiji. Upozoravamo ih da se ne igraju vatrom i da poštuju Ustav i poredak Republike Srbije. To što je Srbija za dijalog, ne znači da je ona slaba. Naprotiv, ona je jaka, najjača za poslednjih 20, 30 godina – rekao je Dačić.

Dačić je ovo izjavio u na predizbornom mitingu u Medveđi, gde se u nedelju održavaju vanredni lokalni izbori, posle iznenadne smrti predsednika opštine Slobodana Draškovića i nemogućnosti da se lokalni parlament sazove u zakonskom roku od 60 dana. SPS će na ovim izborima nastupiti zajedno sa SNS.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *