ARSIĆ: DOGOVOR O KVOTAMA ODLOŽEN DO DALJEG

Predstavnici stranaka koje okupljaju Srbe najavili su zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima, a pred njima je verovatno najteži deo posla – da se dogovore kako će podeliti odborničke mandate. Sastanak na kome bi se raspravljalo o tome odložen je do daljeg

Bujanovac, 21. septembar 2015. (Bujanovačke) – Sastanak lidera srpskih stranaka o podeli kvota, koji je trebalo da se održi krajem prošle nedelje, odožen je do daljeg – potvrdio je za Bujanovačke Stojanča Arsić, zamenik predsednika opštine.

Arsić, čija je grupa građana sa Miodragom Milkovićem, direktorom Veterinarske stanice, najbrojnija među srpskim strankama u lokalnom parlamentu, kaže da je sastanak odložen jer su neki od stranačkih šefova „fizički bili sprečeni da dođu“.

-Nismo se još uvek dogovorili o vremenu sastanka, a zaista ne znam zbog čega nisu mogli da dođu. Koliko znam, bili su odstutni iz Bujanovca – kaže Arsić.

Predstavnici stranaka koje okupljaju Srbe najavili su zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima, a pred njima je verovatno najteži deo posla – da se dogovore kako će podeliti odborničke mandate.

Od 41 mesta u Skupštini opštine srpske stranke zauzimaju 11 mesta i dele vlast sa dve albanske partije: Demokratskom partijom (DP) predsednika Nagipa Arifija i Pokretom za demokratski progres (PDP) Jonuza Muslijua, predsednika parlamenta i Nacionalnog saveta Albanaca. Srpski politički lideri veruju da bi zajedničkim nastupom mogli da se izbore za 17 mandata.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *