NENAD MITROVIĆ, SNS: RAZGOVORI O MANDATIMA ĆE IĆI TEŠKO

 

Naravno, najveći problem će biti dogovori oko raspodele odborničkih mandata. Međutim, i pored toga smatram da će srpske stranke svakako na izbore izaći na jednoj listi – kaže Mitrović, narodni poslanik naprednjaka

BUJANOVAC, 22.septembar 2015. – Nenad Mitrović, predsednik Opštinskog odbora SNS izjavio je za Bujanovačke da greši svako ko misli da će razgovori predstavnika srpskih stranaka o zajedničkom nastupu na izborima biti laki i jednostavni.

– Naravno, najveći problem će biti dogovori oko raspodele odborničkih mandata. Međutim, i pored toga smatram da će srpske stranke svakako na izbore izaći na jednoj listi – kaže Mitrović, narodni poslanik naprednjaka.

On nije želeo da govori o eventualnim zahtevima koje dolaze iz drugih stranaka, kao ni o apetitima njegove:

– Izbori nisu raspisani i ne zna se tačan datum njihovog održavanja, tako da ima vremena da se o svemu dogovorimo. Ne želim da sada govorim o tome koja stranka koliko traži jer bi to u startu moglo da ugrozi razgovore – precizira Mitrović.

On dodaje da odbor u Bujanovcu ima odrešene ruke iz centrale za formiranje predizbornih saveza:

– Zbog specifične situacije, nemamo ograničenja sa kim možemo a sa kim ne – kaže Mitrović.

Kako su Bujanovačke ranije pisale, prošlog četvrtka trebalo je da se održi sastanak predstavnika stranaka koje okupljaju Srbe oko raspodele kvota, ali je odložen do daljeg zbog odsustva nekih od njih.

U lokalnom parlamentu koji ima 41 mesto srpske stranke sada imaju 11 mandata i čine lokalnu vlast sa albanskim DP i PDP. Srpski lideri smatraju da bi zajedničkim izbornim nastupom mogli da dobiju 17 odborničkih mesta.
3 thoughts on “NENAD MITROVIĆ, SNS: RAZGOVORI O MANDATIMA ĆE IĆI TEŠKO

 1. ALEKSANDAR D. POPOVIC

  CITAM KAKO SE VRSE PRIPREME SRPSKOG KORPUSA ZA PREDSTOJECE LOKALNE IZBORE. NAROD KAZE: PAMETAN SE UCI NA GRESKAMA DRUGIH, ABUDALA NA SVOJIM KOJE GA SKUPO KOSTAJU. ZATO BRACO PAMET U GLAVU DA NE BUDE KAO NA PROSLIM IZBORIMA KADA STE UPRAVO ZBOG BORBE KO CE BITI PRVI, A KO DRUGI I OSTALI IZGUBILI STE 7 ODB. MESTA ILI TRECINU U SK. I DALI SIPTARIMA ( A NE ALBANCI JER SU SVI ONI IZ NASEG KRAJA A NE IZ ALBANIJE) NEREALAN ALIBI DA IH IMA VISE OD DVE TRECINE STO APSOLUTNO NIJE TACNO. NPR, PRE NEKOLIKO DANA NA TV CAGLAVICA S. KAMBERI KAZE U EKRANU DA V. TRNOVAC IMA OKO 10.000 ZITELJA ALI DA IH JE POLOVINA U INO. STO SE TOGA TICE SRPSKO INSISTIRANJE NA VANREDNOM POPISU DRZAVA NIJE PRIHVATILA I OPET PONOVILA GRESKU IZ 1991. KADA JE PO TOM PITANJU ZAKOPALA SRPSKI ZIVALJ U BUJ. PROCENOM SMANJUJUCI UKUPAN BROJ ZITELJA BUJ. ZA OKO 5-5500 ZITELJA. NELOGICNOSTI IMA ( KAO I NA OVIM LOK. IZBORIMA U MEDVEDJI GDE IMA OKO 7700 ZITELJA, A NA BIRACKIM SPISKOVIMA PREKO 10000 BIRACA). A U BUJ. IMA PO PROCENI 38.300 ZITELJA, A NA BIR. SPISKOVIMA PREKO 39.000 BIRACA. I ZATO PAMET U GLAVU. ZATO SVE NEVLADINE ORG. I UDRUZENJA GRADJANA DAJTE ZADATAK SVOM POSLANIKU KOJI VAS TAMO PREDSTAVLJA, DA NE ZASTUPA INTERES PARTIJE VEC DA PREDSTAVLJA VAS KAO GRADJANE. AKO SE NE UTVRDI ISTINA O STRUKTURI ZITELJA BUJ. NIKADA TAMO NECE BITI MIRA. I NECE BITI NESKLADA AKO NPR. U LOKALNIM KOMUNALNIM PRED. KOJIH JE 12-13 RUKOVODI SAMO DECJIM VRTICEM I CITAONICOM SRBIN. A OSTALO SIPTARI. TAKODJE U SAMOJ LOKALNOJ SAMOUPR. OD 15 NA RUK MESTIMA JE SAMO 3-4 SRBA. ZATO PAMET U GLAVU I OSTAVITE STRANACKE PODELE, VEC SAMO JEDINSTVENO. RESENJE JE MOGUCE NA SLED. NACIN; VANREDNI POPIS, CISCENJE BIR. SPISKOVA, VANREDNI LOK. IZBORI I RASPODELA UPRAVLJANJA LOK. SAMOUPRAVOM, U SKLADU SA STRUKTUROM STANOVNISTVA, PA KOM OPANCI KOM OBOJCI.

  Reply
 2. Milan

  Greši svako ko misli da će razgovori predstavnika srpskih stranaka o zajedničkom nastupu na izborima biti laki i jednostavni. Svi skupa imaju ozbiljnih poteškoća u formulisanju i prosto proširenih rečenica.

  Reply
 3. Dragan

  Dobra stvar bi bila kad bi se ova karikatura od čoveka povukla iz priče, dr Zafirović da stane na čelu te liste i pokuša da napravi neki rezultat, čovek nije izvikan u narod, nema deset repova kao ovaj cirkusant, koji ne znam ni sam kako opstaje… Ali ponovo tu je dr Arsić koji ne voli baš da bude drugi, niti da sluša bilo čiju direktivu, teška priča. U svakom slučaju ovog sa deset primanja, novo upisanog studenta koji sad pokušava da se dokopa diplome i najvećeg šarlatana u Pčinjskom okrugu ( a jaka je konkurencija ), pod hitno skloniti i dati mu neki običan posao da mastiljavi nešto, jer ipak treba i on da živi, ali nikako da se pita za bilo šta, inače odosmo si u m……u.

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *