JUMKO: OD SREDE ISPLATA OTPREMNINA

Država je na depoziotni račun kompanije uplatila 333 miliona dinara za socijalni program na koji se dobrovoljno prijavilo više od 500 zaposlenih

VRANJE, 6. oktobar 2015. – Od srede počinje isplata otpremnina za 510 radnika HK „Jumko“ koji su se dobrovoljno opredelili za socijalni program pošto je na depozitni račun kompanije država uplatila 333 miliona dinara. Sve je ovo urađeno zahvaljujući dobrim relacijama sa vladom i resornim ministarstvima – rekao je Goran Đorđević, generalni direktor Jumka, koji ovog meseca slavi 55 godina postojanja.

On je na današnjoj konferenciji za štampu dodao da će svaki od ovih radnika dobiti 200 evra po godini staža, i da je među njima najviše iz režije i uprave.

Uglavnom se radi o ljudima koji imaju tridesetak godina staža a pojedinačne isplate kretaće se u proseku od 4.000 do 7.000 evra – objasnio je Đorđević

-Uglavnom se radi o ljudima koji imaju tridesetak godina staža a pojedinačne isplate kretaće se u proseku od 4.000 do 7.000 evra. Ovo je prvi korak u restruktuiranju kompanije, što je proces koji mora da se okonča maja naredne godine kada očekujemo privatizaciju – rekao je Đorđević.

On je naglasio da aktuelno rukovodstvo „Jumka“ popravlja ono što je „uništavano proteklih 15 godina“

-Prosečna plata je 20.000 dinara. Iako su plate redovne, znam da to nije dovoljno, ali je više od 12.000, koliko je iznosila zarada  pre našeg dolaska – dodao je Đorđević.

Jumko će, prema njegovim rečima, uskoro imati potrebu za novim radnicima, s obzirom da je potpisan ugovor sa MUP-om Srbije, a u najavi je i novi ugovor sa Vojskom.

bulat i darko

Slaviša Bulatović, načelnik Pčinjskog okruga podsetio je da su radnici pre godinu i po, kada je postavljeno novo rukovodstvo kompanije, bili na ulicama i na autoputu, dok su sada svi za mašinama i primaju redovne plate. On se zahvalio rukovodstvu na hrabrosti a Vladi Srbije na pažnji koju poklanja ovom regionu.

Umesto na ulicama, radnici su sada za mašinama i primaju redovne zarade – rekao je Bulatović

Branislav Popović, predsednik Nadzornog odbora kazao je socijalni program početak procesa kompletne rekonstrukcije Jumka, čiji je krajnji cilj dolazak strateškog partnera i privatizacija.

Darko Janković, direktor Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) rekao je da će ta služba pružiti svu potrebnu pomoć radnicima koji će moći da koriste sve usluge NSZ oko eventualne obuke i traženja drugog posla.

Direktor Đorđević je dodao da je kompanija osnovala firmu Jumko trejd koja će se, uz dozvolu Uprave za slobodne carinske zone, baviti poslovima carinjenja i skladištenja robe, kao i da će 110 hektara Jumka uskoro postati slobodna carinska zona

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *