PRIVOĐENJE ALBANSKIH NAVIJAČA: Policija je bila korektna

Policajci su bili izuzetno korektni i ubrzo sam izašao iz njihovih prostorija

BUJANOVAC, 15. oktobar 2015 (Bujanovačke) – Policija u Bujanovcu je na informativni razgovor privela desetak osoba povodom antisrpskog skandiranja u nedelju uveče, posle utakmice Jermenija-Albanija.

Jedan od privedenih je i albanski novinar koji za Bujanovačke kaže da je policija prema njemu postipala korektno i da se tamo zadržao oko pola sata:

-Ja jesam prisustvovao proslavi pobede albanske reprezentacije, ali sam policiji rekao da sam tamo bio u svojstvu novinara – kaže on, uz insistiranje da mu se još uvek ne spominje ime ni medij za koji radi.

Ovaj sagovornik kaže da ga je policija jutros na saslušanje privela u kući, dok se spremao za posao.

-Policajci su bili izuzetno korektni i ubrzo sam izašao iz njihovih prostorija – dodaje.

Nebojša Stefanović, ministar policije saopštio je danas da je deset osoba privedeno na razgovor u policiju. U ponedeljak, dan posle utakmice Policijska uprava Vranje je po nalogu Višeg tužilaštva podnela krivičnu prijavu protiv NN počinilaca ili više njih zbog sumnje na krivično delo podstrekivanje nacionalne, verske i rasne mržnje posle utakmice u kojoj je fudbalska reprezentacija Albanije pobedila sa 3:0 Jermeniju i ostvarila istorijski uspeh plasmanom na Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

Posle utakmice, grupa od nekoliko stotina navijača Albanije skandirala je u centru Bujanovca „ubij, zakolji, da Srbin ne postoji„.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *