Musliju na Forumu o transnacionalnom kriminalu

 

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca i šef lokalnog parlamenta učestvoavo na na Forumu Kran Montana u Ženevi gde je sagovornicima, kako je rekao po povratku u Bujanovac, preneo probleme sa kojima se suočavaju Albanci u Srbiji

BUJANOVAC, 20. oktobar 2015. (Bujanovačke) – U radu Međunarodnog samita o transnacionalnom kriminalu Kran Montana foruma u Ženevi, učestvovao je i Jonuz Musliu, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca. U dvodnevnom radu Foruma u Ženevi, Jonuz Musliu je učestvovao na poziv Žan Pol Carterona, osnivača ovog svetski poznatog skupa.

-Sastao sam se sa više značajnih ličnosti učesnika Foruma i sa njima razmenio informacije koje su od značaja za Albance Preševske Doline, između ostalima i sa Sali Berišom, bvšim premijerom Albanije – izjavio je Musliu po povratku u Bujanovac.

Najsadržajniji razgovor je vođen sa gospodinom Filipom Dust Blazinom, specijalnim savetnikom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i visokim zvaničnikom Evropske Radiodifuzne unije (EBU).

-Čelnicima EBU preneo sam naš stav da se Vlada Srbije po mnogim zahtevima Albanaca odnosi diskriminatorski i da ne pokazuje dobru volju da se reše nagomilani problemi Albanaca u Srbiji – kaže Musliu.

On je dodao da je čelnike EBU upoznao sa „velikim problemima informisanja Albanaca Preševske doline posle procesa

privatizacije medija u Srbiji“.

-Sagovornike sam upoznao sa našim projektom osnivanja nove RTV, iza koje će stajati lokalne samouprave, jer je to jedini i pravi način informisanja Albanaca po evropskim standardima – objasnio je predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliu posle dvodnevnog boravka u Ženevi na Kran Montana Forumu.

Musliju je, inače, bio politički komesar Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB) koja se krajem 2000. godine sukobila sa državnim orušanim snagama. Ovaj oružani sukob okončan je juna 2001. uz posredovanje međunarodne zajednice i NATO. Musliju nakon sukoba formira političku stranku Pokret za demokratski progres (PDP), u kojoj mahom okuplja svoje bivše saborce. Musliju je aktuelni šef lokalnog parlamenta u Bujanovcu, što mu je drugi mandat na toj funkciji.
3 thoughts on “Musliju na Forumu o transnacionalnom kriminalu

 1. Anka

  Koji su nagomilani problemi Albanaca i njihova diskriminacija? Ha,ha,ha…. Da li bi to smeo da ističe, da žive i rade u nekoj razvijenoj zemlji Evrope? Mislim da je gospodin Jonuz Musliu pročitan i u Ženevi….

  Reply
 2. bbujanovcanin

  Musliju, ne prestaje sa provociranjem, ne prestaje sa ponizavanjem zemlje u kojoj zivi. Ne libi se da kaze da ne priznaje sve sto je srpsko osim naravno para koje dolaze od drzave Srbije.
  Zasto svi cute, zasto cute potpisnici koalicije sa albancima. Zasto dozvoljavaju da se srpski narod u drzavi Srbiji oseca kao narod treceg reda.
  Koga Vi gospodo zastupate u SO Bujanovac? Sebe ili narod koji jvam je dao mandat. Vijore se albanske zastave, poziva se na linc srba i srpskog naroda a podanici ovakvih sarlatana kao sto je ovaj Musliju cute. MUK srpskih predstavika i dalje traje. Dolaze izbori i nadam se da ce te samo biti jedna ruzna proslost jer apsolutno nista niste uradili za svoj narod ali ste itekako obezbedili sebe i svoje dzepove.

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *