TV BUJANOVAC: Agencija obustavila privatizaciju

Očekuje se rešenje Agencije za privatizaciju kako bi se postupak sproveo do kraja prenosom kapitala zaposlenima bez naknade

BUJANOVAC, 23. oktobar 2014. (Izvor: Južne vesti, Bujanovačke) – Nakon što ni u drugom krugu prodaje kapitala TV Bujanovac nije bilo zainteresovanih kupaca, privatizacija je obustavljena, pa se očekuje rešenje Agencije za privatizaciju kako bi se postupak sproveo do kraja prenosom kapitala zaposlenima bez naknade – preneo je portal Južne vesti.

Početna cena od 15.827 evra, iako upola manja od procene, nije privukla nijednog potencijalnog kupca, što je za “Južne vesti” potvrdio i Hajredin Ademi, direktor ove medijske kuće.

-Naša kuća nije prodata ni u drugom krugu, iako je bila ponuđena za  upola manje od procenjenog kapitala – objašnjava Ademi.

On kaže da su prošla dva kruga i da su radnici spremni da se bore za opstanak ovog medija i posluju tržišno.

Prema Ademijevim rečima, i Srbi i Albanci ostaće u medijskom mraku jer nema medija koji u Bujanovcu rade ozbiljan informativni program.

-Mi težimo ka tome da osnujemo akcionarsko društvo. Javlja se problem u smislu da po nekom zakonu pravo na akcije imaju svi radnici, po drugom oni koji su uzeli akcije u državnim preduzećima nemaju pravo, tako da još uvek nemamo prave informacije, ali najverovatnije će svi dobiti akcije – kaže Ademi.

RTV Bujanovac postoji od 1994. godine i zapošljavao je 41 radnika, a sada ih je 25. Njih 13 uzelo je otpremnine, a troje je napustilo posao.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *