UDRUŽENJE MAKEDONACA: Dva dana slavlja

BUJANOVAC, 30. oktobar  2015. (Bujanovačke) – Danas i sutra, nizom prigodnih manifestacija, Udruženje Makedonaca u Srbiji obeležava deset godina uspešnog rada.

Predsednik Udruženja, Vranjanac Peca Ristevski, koji je i predsednik Izvršnog odbora Nacionalnog saveta Makedonaca u Srbiji, kaže da je deseti jubilarni rođendan prilika da Makedonci u Srbiji pokažu svoje bogato stvaralaštvo i niz nacionalnih osobenosti.

-Raduje nas posebno što će naš rođendan uveličati gospođa Vera Jovanovska Tipko, ambasadorka Republike Makedonije u Srbiji. Naši gosti će takođe biti Jovica Palaševski, ministar-savetnik u ambasadi u Beogradu i Borče Veličkovski, predsednik Nacionalnog saveta Makedonaca u Srbiji – kaže Ristevski

Informativna služba i Kabinet gradonačelnika Vranja, Zorana Antića saopštili su da će gradonačelnik danas primiti ovu delegaciju, zajedno sa predstavnicima Udruženja Makedonaca.

Ristevski takođe kaže da će na svečanosti, kojom će biti obeležen deseti rođendan Udruženja, Makedonci u Srbiji prikazati svoje nacionalno i kulturno stvaralaštvo.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *