Parlamentarci iz Albanije na jugu Srbije

 

albansku delegaciju su zanimala dva ključna pitanja: poštovanje osnovnih sloboda i prava Albanaca na jugu Srbije i problemi u obrazovanju, od osnovnog do visokog

BUJANOVAC, 16. novembar  2015. (Bujanovačke) – Desetočlana parlamentarna delegacija iz Albanije u subotu je boravila u Preševu i Bujanovcu. Sa parlamentarcima Albanije u radnu posetu doputovao je i ambasador Ilir Boćka.

ilir bockaIlir Boćka

Delegaciju Skupštine Albanije u Preševu je najpre primio predsednik opštine Ragmi Mustafa, posle čega je usledio razgovor albanskih parlamentaraca sa predstavnicima lokalne vlasti u Preševu.

Kako Bujanovačke saznaju, albansku delegaciju su zanimala dva ključna pitanja: poštovanje osnovnih sloboda i prava Albanaca na jugu Srbije i problemi u obrazovanju, od osnovnog do visokog.

Parlamentarnu delegaciju je popodne primio Jonuz Musliu,  predsednik Nacionalnog saveta Albanaca i predsednik Skupštine opštine Bujanovac.

U ovom razgovoru delegacija se zanimala za ukupnu situaciju i položaj Albanaca u institucijama sistema, o problemima obrazovanja, a posebno udžbenika za osnovne i srednje škole, zatim za situacija u medijima posle privatizacije i sudbini onih lica koja se brisana iz matičnih knjiga.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *