Vučić: Građani su bezbedni, na granicama kontradiverzioni pregledi

PREŠEVO, BUAJNOVAC, 17. novembar 2015 (Tanjug, Ok Radio, Bujanovačke)- Premijer Srbije Aleksandar Vučić posetio je u utorak sa visokim komesarom UN za izbeglice Antoniom Guterešom centar za migrante u Preševu.

– Srbija će primati i pokazivati solidarnost i humanost prema svim ovim ljudima, to će dobro govoriti o našoj zemlji, ali i tim ljudima dobro o našem narodu. To će nam se jednog dana vratii kroz njihovu ljubav i poštovanje – rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

Vučić je istakao da će se na granicama sprovoditi i da se sprovode kontradiverzioni pregledi kako bi se obezbedila bezbednost svih građana Srbije.

On je zahvalio Guterešu na poseti Srbiji i dodao da će naša zemlja nastaviti da brine o izbeglicama jer su „u 99,99 odsto slučajeva to dobri ljudi, proterani sa ognjišta, naterani da napuste zemlju zbog terorizma i raznih drugih razloga“.

Premijer je izjavio da građani Srbije ne moraju da brinu zbog terorističkih napada jer će država učinti sve kako bi se osećali sigurno i bezbedno, i najavio za subotu zajedničku vežbu srpskih oružanih snaga.

– Preduzete su vanredne mere, koje ćemo preduzimati i dalje – rekao je Vučić.

Tokom dana Vučić će posetiti i Bujanovac, gde će prisustvovati otvaranju zgrade Odeljenja subotičkog Ekonomskog fakulteta.

Foto: Tanjug/Tanja Valič




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *