U Opštini višak 31 zaposlen

Javnosti, međutim, nisu poznati kriterijumi po kojima će se određivati višak zaposlenih, kao ni to da li se radi samo o onima zaposlenim u opštinskoj administraciji, ili razloga za brigu treba da imaju i radnici javnih preduzeća i ustanova

BUJANOVAC, 7. Decembar 2015. – U javnom opštinskom sektoru u Bujanovcu višak je 31 radnik – objavio je dnevnik Blic.

Toliko zaposlenih bi sledeće godine, prema planu reorganizacije lokalnih samouprava koji je napravila vlada Srbije, trebalo da ostane bez posla.

Javnosti, međutim, nisu poznati kriterijumi po kojima će se određivati višak zaposlenih, kao ni to da li se radi samo o onima zaposlenim u opštinskoj administraciji, ili razloga za brigu treba da imaju i radnici javnih preduzeća i ustanova.

Prema navodima Blica, u Vranju je 97 prekobrojnih, Preševo ima 24, Bosilegrad 18, Surdulica 16, Trgovište 13 i Vladičin Han 12.

Prema evropskim standardima uz mala odstupanja, na 1.000 stanovnika ide jedan zaposlen u javnoj upravi. Prema tim kriterijumima, u lokalnoj samoupravi u Bujanovcu trebalo bi da radi najviše 60 zaposlenih. Opština trenutno ima stotinka činovnima više.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *