Albanci juga Srbije žele u Brisel na dijalog

Musliju, Arifi i Mustafa od zvanične Prištine zahtevaju da ih uključi u razgovore u Briselu

BUJANOVAC, 26. januar 2016. (Izvor N1, Bujanovačke) – Politički predstavnici Albanaca sa juga centralne Srbije tražili su od kosovskih vlasti da ih uključe u dijalog sa Beogradom u Briselu zahtevajući, kako kažu, ista prava za sebe, kao što Srbi imaju na Kosovu, preneli su prištinski mediji.

nagipJonuzmustafabrisel

Arifi, Musliju i Mustafa  smatraju da status Albanaca u „Preševskoj dolini treba da bude rešen recipročno“(Foto: Fonet/Twitter/Federica Mogherini)

Predsednik nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musljiu, zajedno sa čelnicima opština Preševo i Bujanovac boravio je danas u Prištini zahtevajući da status Albanaca u „Preševskoj dolini bude rešen recipročno“.

Musliju je zapitao zašto Srbi sa Kosova imaju sve udžbenike iz Srbije, a Albanci u Preševskoj dolini to nemaju, te smtra da je upravo sada pravi trenutak da to pitanje bude rešeno.

Predstavnici Albanaca iz opština s područja juga centralne Srbije su tokom boravka u Prištini imali susrete sa zamenikom premijera i ministrom za kulturu Kujtimom Šaljom sa kojim su potpisali memorandum o saradnji na polju kulture.

On su, kao navodi Musliju, tom prilikom od vlada i u Tirani i u Prištini zatražili više pomoći i podrške albanskom stanovništvu na jugu Srbije.

Posle Prištine delegacija Albanaca s juga Srbije putuje u Stazbur gde će se 27. januara sastati sa predstavnicima Visoke komisije za ljudska prava sa kojima će razgovararti o ostvarivanju svojih prava, ekonomskom i socijalnom statusu.
One thought on “Albanci juga Srbije žele u Brisel na dijalog

  1. Jelena

    Musliju mnogo bre brate smaras, pa naravno da SRBI imaju udzbenike na Kosovu i uvek ce ih imati jer Kosovo je OTETA SRPSKA ZEMLJA od strane Siptara a sa pokricem Amerike koja jel te svuda u svetu salje poruke mira… Spustite malo svoju loptu, SRBIMA vri… kad budete prestali da svoju decu ucite da pevaju „Ubi, zakolji da Srbin ne postoji“ tada cete mozda i dobiti sva prava ovog sveta a do tada…. heheh ostaje vam samo da sanate lepe snove 🙂

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *